تاثیر استفاده از متیونین محافظت شده در سطوح مختلف پروتئین قابل متابولیسم در جیره‌ قبل از زایش بر عملکرد میش‌های قزل در دوره انتقال و بره‌های تازه متولد شده

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دوره دکتری تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی،‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ایران،

2 استاد ، گروه علوم دامی،‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ایران،

3 دانشیار، گروه علوم دامی،‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران،

چکیده

سابقه و هدف: متیونین مهم‌ترین اسید آمینه ضروری موردنیاز پستانداران بوده و برای سنتز پروتئین به منظور رشد، تولید پروتئین شیر، نگهداری، بازسازی بافت ها و تولیدمثل استفاده می‌شوند. متیونین محافظت شده به‌تنهایی و یا در ترکیب با لیزین باعث افزایش عملکرد حیوان می‌شود. آبستنی دوقلویی یکی از مهمترین عوامل در افزایش قابل توجه نیاز به‌انرژی و پروتئین قابل متابولیسم در میش ها و عامل اصلی افزایش خطر ابتلا به ناهنجاری های مختلف متابولیکی از جمله مسمومیت آبستنی است. عدم تامین مقادیر کافی گلوکز در اواخر آبستنی می تواند ضمن افزایش استفاده از اسیدهای آمینه در فرایند گلوکونئوژنزیس، می تواند منجر به ایجاد کمبود ثانویه پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری از جمله متیونین شود. به نظر می‌رسد بررسی اثر استفاده از متیونین محافظت شده در سطوح مختلف پروتئین قابل متابولیسم جیره برای دستیابی به حداکثر عملکرد مفید باشد. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از متیونین محافظت شده در شکمبه در سطوح مختلف پروتئین قابل متابولیسم جیره‌ بر عملکرد میش‌های آبستن قزل و بره‌های متولد شده در دوره انتقال می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2 با استفاده از 40 رأس میش قزل هتروزیگوت برای ژن‌های Fecb با آبستنی دوقلویی حاصل از همزمان سازی فحلی در فصل تولیدمثلی تایید شده با دستگاه اولتراسونوگرافی با میانگین سنی 36±2 ماه و میانگین وزن ‌(kg 2/3±56) انجام شد. طرح آزمایشی در یک دوره‌ی 74 روزه از 44 روز قبل از زایش موردانتظار تا 30 روز پس از زایش (14روز عادت‌پذیری به جیره های آزمایشی و محل انجام آزمایش، 30 روز قبل از زایش و 30 روز پس از زایش) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره با پروتئین قابل متابولیسم در حد نیاز بدون متیونین محافظت شده، 2- جیره با پروتئین قابل متابولیسم در حد نیاز به همراه 6 گرم متیونین محافظت شده، ۳- جیره با 10 درصد پروتئین قابل متابولیسم بیشتر از حد نیاز و بدون متیونین محافظت شده، ۴- جیره با 10 درصد پروتئین قابل متابولیسم بیشتر از حد نیاز به همراه 6 گرم متیونین محافظت شده بودند. نمونه‌ی خون وریدی میش‌ها و بره‌ها با استفاده از لوله‌های خلا حاوی هپارین و ترکیبات ضد متابولیسم بی هوازی گلوکز از طریق ورید وداج، 4 ساعت پس از مصرف خوراک وعده صبح، به صورت هفتگی در طول دوره آزمایش، به منظور اندازه‌گیری فرآسنجه‌های خونی گرفته شد. به منظور بررسی فراسنجه های تخمیر شکمبه‌ای، نمونه‌ی مایع شکمبه، 4 ساعت پس از مصرف خوراک در روز سی‌ام بعد از زایش با استفاده از روش سوند مری گرفته شد.
نتایج: گوارش‌پذیری پروتئین خوراک در میش‌های مصرف‌کننده خوراک حاوی پروتئین در حد نیاز، کمترین مقدار بود(05/0>P). گوارش‌پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی با افزودن متیونین محافظت‌شده به جیره نسبت به تیمارهای فاقد مکمل متیونین افزایش معنی‌داری نشان داد (05/0>P). عملکرد میش‌ها تحت تاثیر تیمارها تفاوت معنی‌داری نشان داد(05/0>P). وزن تولد بره‌ها و میزان شیرتولیدی در تیمار حاوی 10 درصد پروتئین قابل متابولیسم بیشتر از نیاز به همراه 6 گرم متیونین محافظت‌شده، افزایش معنی‌داری نسبت به سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). غلظت پروتئین کل و آلبومین در میش‌های تغذیه‌شده با جیره‌های پروتئین 10 درصد بیش از نیاز به همراه 6 گرم متیونین محافظت‌شده بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). استات در مایع شکمبه میش‌های تغذیه‌شده با جیره دارای پروتئین در حد نیاز و بدون متیونین محافظت‌شده بیشترین و در میش‌های تغذیه‌شده با جیره دارای 10 درصد پروتئین و بدون متیونین محافظت‌شده کمترین مقدار بود (05/0>P).
نتیجه‌گیری: بطور کلی می‌توان نتیجه گرفت که افزودن متیونین محافظت شده در جیره‌ی میش‌های قزل دوقلوآبستن در دوره‌ی انتقال با بهبود متابولیت‌های خونی و شکمبه‌ای سبب افزایش تولید شیر و همچنین عملکرد حیوان می‌شود. هرچند نیازمند مطالعات بیشتر در این زمینه می‌باشد..

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of using protected methionine at different levels of metabolisable protein in pre-partum diet on the performance of transition Ghezel ewes and new born lambs

نویسندگان [English]

  • Ramin Araste 1
  • Rasoul Pirmohammadi 2
  • Hamed Khalilvandi-Behroozyar 3
1 PhD student in Ruminant Nutrition, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran.
2 Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran.
3 Associate Professor, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran.
چکیده [English]

Background and objectives: Methionine is the most important essential amino acid in mammals’ nutrition and is used for protein synthesis, growth, milk protein, maintenance, tissue regeneration and reproduction. Protected methionine alone or in combination with lysine increases animal performance. The addition of protected forms of lysine and methionine to the diet of dairy cows in early lactation has the greatest potential to improve milk yield for high-producing cows in early lactation. It seems that investigating the effect of using methionine individually when reducing dietary protein is useful to achieve maximum performance. Therefore, the purpose of this research is to investigate the effect of using protected methionine at different levels of metabolic protein in the diet of heavily pregnant ewes on the performance of ewes and lambs born during the transition period. Therefore, the purpose of this research is to investigate the effect of using protected methionine at different levels of protein in the diet on the performance of ewes Ghezel ewes and lambs born during the transition period
Materials and Methods: This experiment was carried in a 2x2 factorial experiment using 40 ewes heterozygous for Fecb genes with twin pregnancy resulting from estrous synchronization in the reproductive season confirmed by ultrasound with an average age of 2±36 months, the average weight (56±3.2 kg) was done. The experimental design was carried out in a period of 74 days, from 44 days before the expected calving to 30 days after calving (14 days of getting used to the experimental rations and the test site, 30 days before calving and 30 days after calving). The experimental treatments include: 1- Diet with metabolisable protein to the required level without protected methionine, 2- Diet with metabolisable protein to the required level with 6 grams of protected methionine, 3- Diet with 10% more metabolisable protein than required, without protected methionine, 4-diet with 10% of metabolisable protein was more than required along with 6 grams of protected methionine. Weekly milk samples were collected on two consecutive days, in order to evaluate the milk composition, the milk samples of the ewes were analyzed using an infrared milkoScan device. Venous blood samples were collected using venipuncture from ewes and lambs via anti-coagulant containing vacuum tubes, 4 hours after the morning meal, every week through experimental period. In order to investigate the effects of dietary interventions on rumen fermentation parameters, rumen fluid sample was taken 4 hours after morning meal on the last day of the experiment using the esophageal tube method.
Results: Crude protein digestibility increased in ewes consuming feed containing protein at required levels, but, the lowest digestibility coefficient was resulted in ewes receiving 10% protein more than requirement irrespective of methionine supplementation (P<0.05). The digestibility of NDF showed a significant increase with the addition of protected methionine to the diet compared to treatments without methionine supplementation (P<0.05). The birth weight of lambs significantly increased in ewes received extra protein supplemented with rumen protected methionine compared to other treatments. Milk production showed a significant increase in the treatment of consuming 10% more protein supplemented with 6 grams of protected methionine compared to other treatments (P<0.05). Total protein and albumin levels were affected both by dietary protein levels and methionine supplementation. Acetate was the highest in the rumen fluid of ewes fed with basal diet and was reduced in diets with higher protein level (P<0.05).
Conclusion: Results of this study revealed that protected methionine supplementation in late pregnant twin bearing ewes improved plasma parameters, lamb birth weights and increases milk production.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Essential amino acid
  • fat tailed ewes
  • Dietary Energy to Protein ration
  • Twin birth
  • Late pregnancy
Asadnejad, B., Pirmohammadi,  R., Khalilvandi, H., 2021. Processing of Feather meal using ozone gas and evaluation of its nutritional value using in vitro and in situ nylon bags techniques. Journal of Ruminant Research. 9, 121-136.
Anil, K. P., Rameshwar, S. and Devki, N. K. 2015. Rumen Microbiology_ From Evolution to Revolution-Springer India.
AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. 15th ed. Assoc. Office. Anal.Chem. Washington. DC.
Baldwin, R. and Allison, M. 1983. Rumen metabolism. Journal of Animal Science, 57: 461.
Belal, S.O., Abdullah, Y.A. Mofleh, S.A., Rami, T., Kridli, H.H. and Rasha, I.Q. 2008. Effect of methionine supplementation on performance and carcass characteristics of Awassi ram lambs fed finishing diets. Asian- Australasion Journal of Animal Science, 21: 831-837
Belitz, H.D. and W. Grosch. 1987. Reactions involved in food chemistry. In: Food Chemistry. Springer-Berlug, Berlin, Germany, 53-75
Bell, A.W. and Ehrhardt R.A. 2000. Regulation of macronutrient partitioning between maternal and conceptus tissues in the pregnant ruminant. In: Ruminant Physiology: Digestion, Metabolism, Growth and Reproduction. Cronje, P.B. (ed.). CABI Publishing, CAB International, Wallingford, 275-293.
Bequette, B.J., Backwell, F.R.C. and Crompton, L.A. 1998. Current concepts of amino acid and protein metabolism in the mammary gland of the lactating ruminant. Journal of Dairy Science, 81: 2540-2559.
Bergen, W.G. 2008. Measuring in vivo intracellular protein degradation rates in animal systems. Journal of Animal Science, 86: 3–12.
Blum, J.W., Bruckmair, R.M. and Jans, F. 1999. Rumen-Protected Methionine Fed to dairy Cows: Bioavailability and Effects on Plasma Amino Acid Pattern and Plasma Metabolite and Insulin Concentrations, Journal of Dairy Science, 81:1991-1998.
Dehority, B.A. 2005. Effect of pH on viability of Entodinium caudatum, Entodinium exiguum, Epidinium caudatum, and Ophryoscolex purkynjei in vitro. Journal of Eukaryotic Microbiology, 52: 339-342.
Donkin, G. A. Varga, T. F. Sweeney. and L. D. Muller. 1989. Rumen protected methionine and lysine: Effects on animal performance, milk protein yield and physiological measures. Journal of Dairy Science, 72: 1484-1491.
Dawson, L.E.R., Carson, A.F. and Kilpatrick, D.J. 1999. The effect of digestible undegradable protein concentration of concentrates and protein source offered to ewes in late pregnancy on colostrum production and lamb performance. Animal Feed Science and Technology, 82: 21-36.
Gil, L. A., Shirley, R.L. and J.E. Moore. 1973. Effect of methionine hydroxy analog on bacterial protein synthesis fromurea and glucose, starch orcellulosebyrumen microbes. In vitro. Journal of Animal Science, 37:159-163.
Heydari, L. 2013. The effect of nutritional supplement of protected fatty ascid and methionine on the performance and characteristics of fattening lamb carcasses. Master's thesis in animal nutrition, Faculty of Agriculture, Yasouj University.
Kim, S.W., Hurley,W.L., Han, I.K., Stein, H.H. and Easter, R.A. 1999. Effect of nutrient intake on mammary gland growth in lactating sows. Journal of Animal Science, 77: 3304-3315.
Leonardi, C., Stevenson, M. and Armentano, L.E. 2003. Effect of two levels of crude protein and methionine supplementation on performance of dairy cows. Journal of Dairy Science, 86:4033-4042.
Lundquist, R.G., Linn, J.G. and Otterby, D.E. 1983. Influence of dietary energy and protein on yield and composition of milkfromcows fed methionine hydroxy analog. Journal of Dairy Science, 66:475-491.
National Research Council. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. Natl. Acad. Sci., Washington, DC.
National Research Council .2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. National Academy Press, Washington, DC.
Noftsger, S. and St-pierre, N. R. 2003. Supplementation of methionine and selection of highly digestable rumen undegradable protein to improve nitrogen efficiency for milk production. Journal of Dairy Science, 86:958-969.
Papas, A.M., Vicini, J.L., Clark, J.H. and Peirce-Sandner, S. 1984. Effect of rumen-protected methionine on plasma free amino acids and production by dairy cows. Journal of Nutrition, 114:2221-2227.
Plank, C. 2011. Methionine and methionine analog supplementation: comparison of bioavailability in dairy cows and differential utilization by rumen microbes in batch culture. Thesis. Ohio State University. Ohio. US.
Remond, D., Noziere, P. and Poncet, C. 2002. Effect of time of starch supply to the rumen on the dynamics of urea and ammonia net flux across the rumen wall of sheep. Animal Research, 51: 3–13.
Reynal, S.M., Ipharraguerre, I.R., Liñ eiro, M., Brito, A.F., Broderick, G.A. and Clark, J.H.  2007. Omasal flow of soluble proteins, peptides, and free aino acids in dairy cows fed diets supplemented with proteins of varying ruminal degaradbilities. Journal of Dairy Science, 90: 1887-1903.
Robert, J.C, Richard, C. and Bouza, B. 2001. Influence of monomer and dimer forms of isopropyl ester of HMB on the supply of metabolizable methionine to the blood of ruminants. Journal of Dairy Science, 84:(Suppl.1):281.
Rode, L.M. and Kung Jr, L. 1996. Rumen-protected amino acids improve milk production and milk protein yield. Advances in Dairy Technol. Proc. Western Canadian Dairy Seminar, Red Deer, AB, Canada. JJ Kennelly, ed. University of Alberta, Edmonton, AB, Canada, 289-300.
Russel, A.J., Doney, F.J. and Gunn, R.G. 1969. Subjective assessment of fat in live sheep. Journal of Agricultural Science, Cambridge, 72: 451–454.
SAS Institute. 2003. STAT user's guide: Statistics. Version 9.1. Cary, NC: Statistical Analysis System Institute.
Schwab, C.G. and Ordway, R.S. 2001. Amino Acid Nutrition of Lactating Cows. In: Proceedings of the 36th Annual Pacific Northwest Animal Nutrition Conference.
Strzetelski, J. A., Kowalski, Z. M., Kowalczyk, J., Borowiec, F.,Osięgłowski, S. and Ślusarczyk, K. 2009. Protected methionine as a methyl-group donor for dairy cows fed diets with different starch sources in the transition period. Journal of Animal feed Science, 18: 28–41.
Tedeschi, L.O. and Fox, D.G. 2016. The Ruminant Nutrition System. XanEdu, Acton, MA.
Wang, C., Liu, H., Wang, Y., Yang, Z., Liu, J., Wu, Y., Yan, T. and Ye, H. 2010. Effects of dietary supplementation of methionine and lysine on milk production and nitrogen utilization in dairy cows. Journal of Dairy Science, 93: 3661-3670.
Waterlow, J.C. 1995. Whole-body protein turnover in humans—Past, present, and future. Annual Reviews of Nutrition. 15:57–92.
Williams, A.G. 1979. The selectivity of carbohydrate assimilation in the anaerobic rumen ciliate Dasytricha ruminantium. Journal of Applied Bacteriology, 47:511–520
Xu, S., Harrison, J.H., Chalupa, W., Sniffen, C., Julien, W., Sato, H., Fujieda, T., Watanabe, K., Ueda, T. and Suzuki, H. 1998. The effect of ruminal bypass lysine and methionine on milk yield and composition of lactating cows. Journal of Dairy Science, 81:1062-1077.
Van Keulen, J. and Young, B. A. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44: 282–287.
Yang, J. 2002. Nutritional manipulation of milk protein yield. University of Alberta. [Online]. Available:http://www.westerndairyscience.com/html/milkprotein.html[cited 2 July 2005].
Yousefian, S., Teimoury Yansary, A., Ansari Pirsaraei, Z. 2013. Dietary Effects of Micronized Soybean Meal and in Compare with Protected Methionine on Growing Performance of Zel crossbred Lambs. Iranian Journal of Animal Science Research, 5:136-146.