1
دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
2
دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خوراسگان(اصفهان)
3
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
چکیده
این مطالعه با هدف استفاده از سطوح مختلف وشکل فیزیکی دانه ذرت و گندم درجیره آغازین و بررسی تاثیر آن برعملکرد، برخی متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد درگوسالههای شیرخوار هلشتاین انجام پذیرفت. تعداد 48 راس گوساله نر و ماده در قالب یک طرح آماری کاملا تصادفی به چهار گروه 12 راسی تقسیم شدند. جیره آزمایشی شامل گروه کنترل (ذرت آسیاب شده)، نسبت 50:50 دانههای کامل ذرت و گندم، نسبت 50 : 50 دانههای آسیاب شده ذرت و گندم و دانه کامل ذرت بود. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن گوسالهها در کل دوره با جیره حاوی دانه کامل گندم و ذرت بیشترین مقدار و با جیره حاوی دانه ذرت آسیاب شده کمترین مقدار را داشت (01/0 > P). ضریب تبدیل خوراک بین گروههای آزمایشی در دورههای مختلف مورد بررسی تفاوت معنیداری نداشت. در زمان شیرگیری پایینترین غلظت گلوکز و بالاترین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات سرم مربوط به گروه با جیره حاوی مخلوط دانههای کامل ذرت و گندم بود و در تمامی دورههای اندازهگیری این گروه pH شکمبه بالاتری نسبت به سایر گروههای آزمایشی داشت (01/0 > P). قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و نشاسته در جیرههای حاوی مخلوط ذرت و گندم بهطور معنیداری (01/0 > P) بالاتر از قابلیت هضم آنها در جیرههای حاوی ذرت بود. بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مخلوط دانه کامل ذرت و گندم در جیره آغازین گوسالهها میتواند جایگزین مناسبی برای روش سنتی آسیاب نرم ذرت تحت شرایط پرورشی کشور باشد.
شیاسی, حسین, فروزنده شهرکی, امیر داور, شاکری, پیروز. (1393). تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری. نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان, 2(4), 69-86.
MLA
حسین شیاسی; امیر داور فروزنده شهرکی; پیروز شاکری. "تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری". نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان, 2, 4, 1393, 69-86.
HARVARD
شیاسی, حسین, فروزنده شهرکی, امیر داور, شاکری, پیروز. (1393). 'تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری', نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان, 2(4), pp. 69-86.
VANCOUVER
شیاسی, حسین, فروزنده شهرکی, امیر داور, شاکری, پیروز. تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری. نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان, 1393; 2(4): 69-86.