بررسی مدت زمان سیلوسازی جیره‌های کاملاً مخلوط دارای سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و تولید گاز در شرایط برون‌تنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 Department of Animal Science, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

2 عضو هیات علمی بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان. کرمان. ایران

3 هیات علمی

4 بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

چکیده

چکیده
سابقه و هدف: تهیه جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده از بقایای محصولات کشاورزی حاوی رطوبت بالا می‌تواند یک انتخاب مناسب در جهت مدیریت بهتر خوراک، حفظ ارزش غذایی و افزایش عملکرد نشخوارکنندگان باشد. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر زمان سیلوکردن بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و تولید گاز جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده دارای سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست-گیری پسته بود.
مواد و روش‌ها: جیره‌های کاملاً مخلوط با نسبت 60 درصد مواد علوفه‌ای و 40 درصد مواد کنسانتره‌ای بر اساس ماده خشک با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته (براساس تأمین 55 درصد رطوبت و 45 درصد ماده خشک) با هم مخلوط و در سطل‌های پلاستیکی دو لیتری سیلو شدند. جیره‌های آزمایشی شامل: ۱) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده بدون بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته (شاهد)، ۲) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 5 درصد بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته، ۳) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 10 درصد بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته و ۴) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 15 درصد بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته بودند. پس از گذشت ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روز درب سیلوها باز و بلافاصله ارزیابی ظاهری-حسی، خصوصیات سیلویی و pH سیلاژها بررسی شد. ماده خشک، پروتئین خام، عصاره اتری‌، الیاف نامحلول در شوینده‌خنثی و ‌اسیدی، نیتروژن آمونیاکی و اسید لاکتیک سیلاژها اندازه‌گیری شد. حجم گاز تولیدی جیره‌ها اندازه‌گیری و سپس فراسنجه‌های تولید گاز (ماده خشک مصرفی، اسیدهای چرب زنجیر کوتاه، گوارش‌پذیری ماده خشک و ماده آلی) در زمان‌های متفاوت سیلوکردن تعیین گردید.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان دادند میزان ماده خشک جیره‌های دارای 10 و 15 درصد بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته پس از 60 روز سیلوکردن کاهش یافت (05/0P<). درصد عصاره اتری‌ تمام جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده در 60 روز پس از سیلوکردن، کمتر از روزهای 30 و 45 بود. الیاف نامحلول در شوینده‌خنثی جیره‌های دارای صفر و 10 درصد بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته تحت تأثیر مدت زمان سیلو کردن قرار گرفت و بیشترین مقدار مربوط به زمان 45 روز پس از سیلوکردن بود (05/0P<). علاوه بر این، با افزایش مدت زمان سیلو کردن الیاف نامحلول در شوینده‌اسیدی تمام جیره‌های دارای بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته، افزایش یافت (05/0P<). غلظت اسید لاکتیک و نقطه فلیگ جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده با تمام سطوح بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته تحت تأثیر مدت زمان سیلوکردن قرار گرفت و بیشترین مقدار مربوط به 30 روز پس از سیلوکردن بود (05/0P<). با افزایش مدت زمان سیلوکردن، در تمامی سطوح بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته، pH جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده افزایش یافت (05/0P<). پس از 60 روز سیلوکردن، سطح نیتروژن آمونیاکی در جیره‌های آزمایشی بیشترین مقدار بود (05/0P<). با افزایش مدت زمان سیلو کردن، تفاوتی در میزان حجم گاز تولیدی و فراسنجه‌های تولید گاز جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده در شرایط برون‌تنی با مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مدت زمان سیلوکردن از 30 به 45 روز، ویژگی‌های سیلویی جیره‌های کاملاً مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته در محدوده مناسبی بود. بنابراین، جیره‌های کاملاً مخلوط حاوی بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته را می‌توان به‌مدت 45 روز سیلو و در تغذیة دام استفاده نمود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The survey of ensiling duration of total mixed rations with different levels of pistachio peeling residues on chemical composition, fermentation characteristics and gas production by in vitro method

نویسندگان [English]

  • Fatemeh Akbari 1
  • Omid Dayani 2
  • Mohammad Mehdi Sharifi Hosseini 3
  • Zohreh Hajalizadeh 4
1 Department of Animal Science, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 Department of Animal Science, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
3 Department of Animal Science, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
4 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
چکیده [English]

Abstract
Background and objectives: Total mixed rations silage (TMRS) from high-moisture agricultural residues can be a suitable alternative for better feed management, preserving nutritional value, and enhancing the performance of ruminants. This study aimed to investigate the effect of ensiling time of TMRS with different levels of pistachio peeling residues (PPR) on the chemical composition, fermentation characteristics and gas production by using in vitro method.
Materials and methods: The rations with 60% fodder material and 40% concentrate based on dry matter (DM), with different levels of PPR (providing 55% moisture and 45% DM), were mixed then they were ensiled in experimental silos with a weight capacity of 2 kg. Experimental diets included: 1) TMRS without PPR (control diet), 2) TMRS with 5% PPR, 3) TMRS with 10% PPR, and 4) TMRS with 15% PPR. After 30, 45, and 60 days, the silos were opened and sensory assessment, silage characteristics, and pH of silages were immediately assessed. The silages DM, crude protein (CP), ether extract (EE), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), ammonia nitrogen and lactic acid were measured. The gas production volume of the silages was measured, and then gas production parameter (dry matter intake, short-chain fatty acids, and digestibility of DM and organic matter) at different ensiling times were determined.
Results: The results of this study indicated that the DM content of rations containing 10% and 15% PPR decreased after ensiling for 60 days (P<0.05). The EE percentage of TMRS was lower at days 60 after ensiling compared to days 30 and 45. The highest amount of NDF was observed in rations containing 0% and 10% PPR at 45 days after ensiling (P<0.05). Additionally, with increasing ensiling duration, the ADF in all rations increased (P<0.05). The concentration of lactic acid and the fleig point at all levels of PPR were influenced by ensiling time, with the highest levels observed at 30 days after ensiling (P<0.05). Also, the pH level increased with increasing ensiling duration at all levels of PPR (P<0.05). After 60 days of ensiling, the level of ammonia nitrogen in the TMRS was at its highest (P<0.05). With increasing ensiling time, no difference was observed in the gas production volume and parameters under in vitro conditions.
Conclusion: The results of this study showed that despite increasing the ensiling duration from 30 to 45 days, the silage characteristics and digestibility of TMRS with different levels of PPR were optimal under in vitro conditions. Therefore, TMRS containing 10% PPR, with a silage duration of 45 days, can be used in animal nutrition.

کلیدواژه‌ها [English]

  • total mixed ration silage
  • Pistashio peeling residues
  • nutrients
  • gas production parameters