این آزمایش با هدف بررسی امکان استفاده از برگ خرمای عملآوری شده با اوره در پرواربندی گوسالههای نر گاومیش انجام گردید. به منظور افزایش ارزش غذایی برگ خرما با 5 درصد اوره عملآوری شد. این آزمایش بر اساس طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار در مدت 138 روز انجام گردید. 15 روز اولیه آزمایش بهعنوان دوره عادت پذیری در نظر گرفته شد. تیمارها شامل استفاده از سه جیره غذایی حاوی صفر (شاهد)، 5/12 و 25 درصد (بر اساس ماده خشک) برگ خرمای عمل¬آوری شده که جایگزین بخشی از قسمت علوفهای(باگاس) جیرههای غذایی دامهاگردید. جیرههای غذایی شامل50 درصد علوفه و50 درصد کنسانتره بود. پروتئین خام و انرژی قابل متابولیسم برگ خرمای عملآوری شده با 5 درصد اوره به ترتیب 18/0±67/14 درصد و 06/0±74/0 مگاکالری برکیلوگرم ماده خشک تعیین گردید. صفات مورد بررسی شامل ماده خشک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی برای سه تیمار بهترتیب 81/6، 25/7، 11/7 کیلوگرم و 845/0، 889/0، 902/0 کیلوگرم و 24/8 ، 19/8 ، 97/7 بهدست آمد. نتایج نشان دادند برای کلیه عوامل مورد بررسی، بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نگردید)5٪P>). بنابر این میتوان تا 25 درصد جیره گاومیشهای پرواری(بر اساس ماده خشک)، از برگ خرمای عمل آوری شده با 5 درصد اوره استفاده نمود.