• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
خمیس آبادی, حسن, کفیل زاده, فرخ, چهار آیین, برومند. (1394). اثر افزودن گیاهان دارویی نعناع فلفلی و یا آویشن بر خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرورای گوسفند سنجابی. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3(1), 103-121.
حسن خمیس آبادی; فرخ کفیل زاده; برومند چهار آیین. "اثر افزودن گیاهان دارویی نعناع فلفلی و یا آویشن بر خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرورای گوسفند سنجابی". نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3, 1, 1394, 103-121.
خمیس آبادی, حسن, کفیل زاده, فرخ, چهار آیین, برومند. (1394). 'اثر افزودن گیاهان دارویی نعناع فلفلی و یا آویشن بر خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرورای گوسفند سنجابی', نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3(1), pp. 103-121.
خمیس آبادی, حسن, کفیل زاده, فرخ, چهار آیین, برومند. اثر افزودن گیاهان دارویی نعناع فلفلی و یا آویشن بر خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرورای گوسفند سنجابی. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1394; 3(1): 103-121.

اثر افزودن گیاهان دارویی نعناع فلفلی و یا آویشن بر خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرورای گوسفند سنجابی

مقاله 7، دوره 3، شماره 1، بهار 1394، صفحه 103-121  XML اصل مقاله (792 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
حسن خمیس آبادی 1؛ فرخ کفیل زاده2؛ برومند چهار آیین3
1رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
2دانشگاه رازی
3سازمان تحقیقات
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر استفاده از گیاهان دارویی نعناع فلفلی(Mentha Peppirta L) یا آویشن(Thymuse Vulgaris L) بر ترکیبات شیمیایی و خصوصیات کیفی گوشت بره‌های پرواری سنجابی انجام شد. تعداد 18 رأس بره با میانگین وزن5/1 ± 1/26 کیلو گرم در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار ( شاهد، 3 درصد نعناع فلفلی و 3 درصد آویشن) و 6 تکرار، به مدت 90 روز پروار شدند. تیمار ها شامل شاهد بدون افزودنی، جیره شاهد همراه 3 درصد نعناع فلفلی یا 3 درصد آویشن بود. نسبت کنسانتره به علوفه 70:30 بود و تیمار های آزمایشی از نظر انرژی و پروتئین یکسان بود. پس از کشتار بره‌ها، از گوشت برای اندازه‌گیری صفات مورد نظر، نمونه برداری شد. تفاوت معنی داری در مصرف و ضریب تبدیل خوراک بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0 P>) وزن انتهای دوره و افزایش وزن روزانه در دو تیمار نعناع فلفلی و آویشن به طور معنی داری(05/0>P)) بیشتر از شاهد بود. افزودن نعناع فلفلی یا آویشن به جیره بره‌های پرواری تأثیر معنی‌داری بر ترکیب شیمیایی گوشت نداشت (05/0 P>). میانگین پروتئین خام و چربی گوشت در تیمارهای آزمایشی به ترتیب 67/21 و 84/2درصد بود. خصوصیات کیفی از جمله pH، ظرفیت نگهداری آب، افت حاصل از پخت، نیروی برشی و تردی گوشت مشابه بود. همچنین تفاوت معنی داری در خصوصیات حسی-چشایی و رنگ پذیری گوشت در روز های صفر ، 4 و 7 وجود نداشت(05/0 P>) با توجه به نتایج این پژوهش، استفاده از پودر گیاهان دارویی نعناع فلفلی یا آویشن می‌تواند به عنوان
کلیدواژه‌ها
گوسفند سنجابی؛ نعناع فلفلی؛ آویشن؛ کیفیت گوشت؛ رنگ سنجی
موضوعات
تغذیه دام
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 790
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,579
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.