TY - JOUR ID - 1200 TI - بررسی سطوح مختلف جی بایند (نوعی بنتونیت سدیم فعال شده) بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی شکمبه گوسفندان عربی JO - نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان JA - EJRR LA - fa SN - 2345-4253 AU - خلیفه, محمدجواد AU - محمدآبادی, طاهره AU - چاجی, مرتضی AU - سالاری, سمیه AU - میرزاده, خلیل AD - فارغ التحصیل AD - استادیار AD - مدیر گروه Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 2 SP - 41 EP - 56 KW - جی‏بایند KW - باکتری‏های شکمبه KW - پروتوزوآ KW - شمارش باکتری DO - N2 - آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رٲس گوسفند عربی که با جیره‌های حاوی 2 و 4 درصد جی‏بایند در سطح نگهداری تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد)جیره پایه با 2 درصد جی بایند و جیره پایه با 4 درصد جی بایند بودند. مایع شکمبه حدود 3 ساعت بعد از خوراک دهی صبح از دام‏ها گرفته شد. پس از رنگ آمیزی با محلول لوگول، برلیانت گرین و متیلن بلو، شمارش و مورفولوژی پروتوزوآها زیر لام هماسیتومتر انجام گردید. همچنین با استفاده از محیط کشت اختصاصی باکتری‏های شکمبه هضم‏پذیری نمونه‏های کاه در زمان‏های 24، 48 و 96 ساعت انکوباسیون تعیین گردید. نتایج نشان داد که تعداد پروتوزوآها به طور معنی‏داری در تیمارحاوی جی بایند کمتر بود(به ترتیب 4- 10 * 25/7 و 4- 10 * 87/2 در میلی‏لیتر برای تیمارهای حاوی 2 و 4 درصد جی بایند) (05/0P UR - https://ejrr.gau.ac.ir/article_1200.html L1 - https://ejrr.gau.ac.ir/article_1200_55061e73cd363aadb9d4d762bb50d96a.pdf ER -