دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
اثر نسبت های مختلف پروتئین قابل تجزیه به پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه بر بازده نیتروژن و بیان ژن UT-B در بره های در حال رشد بلوچی
1
22
FA
الیاس
ابراهیمی خرم آبادی
0000-0002-9977-2822
دانشگاه فردوسی مشهد
demon378@gmail.com
عبدالمنصور
طهماسبی
عضو هیئت علمی گروه علو دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
a.tahmasbi@lycos.com
محسن
دانش مسگران
0000-0002-2738-5284
عضو هیئت علمی گروه علو دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
danesh@um.ac.ir
عباسعلی
ناصریان
عضو هیئت علمی گروه علو دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
abasalin@yahoo.com
سید علیرضا
وکیلی
0000-0002-2738-5284
عضو هیئت علمی گروه علو دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
vakili_ar@yahoo.com
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین قابل تجزیه به پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه بر کنترل نیتروژن اوره ای بازگردانده شده به شکمبه و تنظیم بیان ژن ناقل اوره، از سه راس بره نر بلوچی یکساله (2±30 کیلوگرم) مجهز به فیستولای شکمبهای در قالب طرح چرخشی متوازن در زمان، استفاده شد. تیمارها دارای سطح پروتئین خام یکسان و به ترتیب دارای سطوح مختلف پروتئین قابل تجزیه به پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه 80 به 20 (تیمار 1)، 75 به 25 (تیمار 2) و 70 به 30 (تیمار 3) بودند. با کاهش سطح پروتئین قابل تجزیه در شکمبه، جزء محلول (03/0 P=)، جزء قابل تجزیه (01/0 P=)، نرخ تجزیه پذیری (01/0 P˂) و تجزیه پذیری موثر (01/0 P˂) به صورت معنیداری کاهش مییابد. با کاهش سطح پروتئین قابل تجزیه در شکمبه، قابلیت هضم ماده خشک (003/0 P=) و پروتئین خام (004/0 P=) افزایش و قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی (01/0 P=) افزایش یافت. غلظت آمونیاک (001/0 P=) و نیتروژن اورهای خون (01/0 P˂) در برههای مصرف کننده جیره 1 به طور معنیداری نسبت به سایر جیرهها بالاتر بود. میزان نیتروژن دفع شده (001/0 P=) از طریق مدفوع در برههای مصرف کننده جیره 3 و میزان نیتروژن آمونیاکی دفع شده (003/0 P=) از طریق ادرار در برههای مصرف کننده جیره 1 به طور معنیداری نسبت به سایر جیرهها بالاتر بود. تغییر در نسبت پروتئین قابل تجزیه به پروتئین غیر قابل تجزیه، باعث ایجاد تفاوت معنیدار (02/0 P=) بین جیرهها به لحاظ میزان بیان ژن ناقل اوره گردید.
بره بلوچی,تجزیه پذیری,ژن ناقل اوره,نیتروژن
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2144.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2144_1d544dafc48cd366ef19f4b52504c084.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
تولید و ارزیابی مکملهای ریزپوشانی شده روغن ماهی در شرایط برون تنی (آزمایشگاهی): ارزش تغذیهای و مقاومت در برابر زیست هیدروژندارشدن شکمبهای در مقایسه با مکملهای کلسیمی
23
50
FA
حامد
خلیل وندی بهروز یار
0000-0002-2834-6260
گروه عاوم دامی دانشگاه ارومیه
h.khalilvandi@urmia.ac.ir
مهدی
دهقان بنادکی
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران
dehghanb@ut.ac.ir
محمد
غفارزاده
استادیار پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
mghaffarzadeh1970@yahoo.com
کامران
رضایزدی
0000-0002-1835-8612
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران
rezayazdi@ut.ac.ir
حمید
کهرام
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تهران
khalilvandi@ut.ac.ir
بهزاد
اسدنژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
asadnejadbehzad@gmail.com
هدف از این پژوهش، تولید و ارزیابی مکملهای جامد روغن ماهی با استفاده از روش تولید نمکهای کلسیمی و ریزکپسوله نمودن با استفاده از سیستم خشککن پاششی بود. دو نوع ماده پوشاننده به همراه سطوح مختلف روغن ماهی در ساخت ریزکپسولها مورد استفاده قرار گرفتند. میزان انواع مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان پوشانندگی مواد دیوارهای مختلف و ارزیابی کیفیت تغذیهای ریزکپسولها بر اساس سیستم پروتئین و کربوهیدرات خالص کورنل و بررسی اثر ریزپوشانی بر مقاومت در برابر زیست هیدروژندار شدن شکمبهای و میزان آزادسازی روغن از ترکیب مکملهای محافظتشده، در مقایسه بانمکهای کلسیمی در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. ریزکپسولهای تهیهشده از مواد دیوارهای میلارد نسبت به مواد غیر میلارد دارای وضعیت مناسبتری از نظر کارآیی ریزپوشانی و شاخصههای اُکسایش بودند (05/0 P
خشککن پاششی,سیستم پروتئین و کربوهیدرات خالص کورنل,آزادسازی روغن,ریزکپسول
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2143.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2143_d66152cca349c401c1b7591e7af4844e.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
تاثیر سطوح مختلف دانه و عصاره شنبلیله بر فراسنجههای تخمیر شکمبه و تولید گاز به روش آزمایشگاهی در جیرههای غنی از کنسانتره
51
68
FA
فریبا
فریور
urces
عضو هیات علمی گروه علوم دامی- دانشگاه گنبد کاووس
fariba_farivar@yahoo.com
نورمحمد
تربتی نژاد
عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
n_torbatinejad@yahoo.com
یوسف
جعفری آهنگری
عضو هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
jafari@gau.ac.ir
سعید
حسنی
عضو هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
saeedh_2000@yahoo.com
آشور محمد
قره باش
عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه گنبد کاووس
ghareh44@yahoo.com
مختار
مهاجر
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم دامی استان گلستان
mokhtar_mohajer@yahoo.com
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف دانه یا عصاره شنبلیله بر خصوصیات تخمیر شکمبه و تولید گاز در آزمایشگاه نمونههای خوراک شامل یک جیره کاملا مخلوط فاقد دانه یا عصاره شنبلیله(تیمار شاهد)، 4 جیره حاوی سطوح مختلف دانه شنبلیله (2، 4، 6، 8 درصد ماده خشک) و 4 جیره حاوی سطوح مختلف عصاره شنبلیله (5/0، 1، 5/1 و 2 درصد ماده خشک) با مایع شکمبه انکوبه و تولید گاز نمونهها اندازهگیری و فراسنجههای تولید گاز، گوارشپذیری ماده آلی، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی متابولیسمی آنها برآورد گردید. مقادیر pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در پایان انکوباسیون اندازهگیری گردید. افزودن دانه شنبلیله باعث افزایش معنیدار تولیدگاز تجمعی، پتانسیل و نرخ ثابت تولیدگاز گردید. میانگین اسیدهای چرب زنجیر کوتاه تفاوت معنیداری بین تیمارهای مختلف نداشت اما گوارشپذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم تیمارهای حاوی دانه شنبلیله بطور معنیداری بالاتر از تیمار شاهد بود. افزودن دانه شنبلیله در سطوح بالاتر از 4 درصد موجب افزایش معنیداری در pH نهایی گردید. افزودن عصاره شنبلیله تا 1 درصد باعث افزایش تولید گاز تجمعی، پتانسیل تولید گاز، گوارشپذیری ماده آلی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی قابل متابولیسم جیرهها گردید ولی سطوح بالاتر آن افزایش معنیداری در فراسنجههای مذبور به همراه نداشت. افزایش سطوح عصاره شنبلیله باعث افزایش معنیدار زمان تاخیر گردید. میتوان نتیجهگیری کرد که افزودن سطوح متوسط دانه یا عصاره شنبلیله به جیره حیوانات نشخوارکننده میتواند باعث بهبود قابلیت تخمیر شکمبه، گوارشپذیری ماده آلی خوراک و افزایش تولید اسیدهای چرب فرار در جیره های غنی از کنسانتره گردد.
شنبلیله,تولید گاز,تخمیر شکمبه,گوارشپذیری,نیتروژن آمونیاکی
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2147.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2147_ac22809f03a66142e34b0ee8dbfb5c60.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری
69
86
FA
حسین
شیاسی
دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
hosein.shiasi@yahoo.com
امیر داور
فروزنده شهرکی
0000-0002-1844-967X
دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خوراسگان(اصفهان)
ad_foroozandeh@yahoo.com
پیروز
شاکری
0000-0002-5653-6213
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
pirouz_shakeri@yahoo.co.uk
این مطالعه با هدف استفاده از سطوح مختلف وشکل فیزیکی دانه ذرت و گندم درجیره آغازین و بررسی تاثیر آن برعملکرد، برخی متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد درگوسالههای شیرخوار هلشتاین انجام پذیرفت. تعداد 48 راس گوساله نر و ماده در قالب یک طرح آماری کاملا تصادفی به چهار گروه 12 راسی تقسیم شدند. جیره آزمایشی شامل گروه کنترل (ذرت آسیاب شده)، نسبت 50:50 دانههای کامل ذرت و گندم، نسبت 50 : 50 دانههای آسیاب شده ذرت و گندم و دانه کامل ذرت بود. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن گوسالهها در کل دوره با جیره حاوی دانه کامل گندم و ذرت بیشترین مقدار و با جیره حاوی دانه ذرت آسیاب شده کمترین مقدار را داشت (01/0 > P). ضریب تبدیل خوراک بین گروههای آزمایشی در دورههای مختلف مورد بررسی تفاوت معنیداری نداشت. در زمان شیرگیری پایینترین غلظت گلوکز و بالاترین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات سرم مربوط به گروه با جیره حاوی مخلوط دانههای کامل ذرت و گندم بود و در تمامی دورههای اندازهگیری این گروه pH شکمبه بالاتری نسبت به سایر گروههای آزمایشی داشت (01/0 > P). قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و نشاسته در جیرههای حاوی مخلوط ذرت و گندم بهطور معنیداری (01/0 > P) بالاتر از قابلیت هضم آنها در جیرههای حاوی ذرت بود. بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مخلوط دانه کامل ذرت و گندم در جیره آغازین گوسالهها میتواند جایگزین مناسبی برای روش سنتی آسیاب نرم ذرت تحت شرایط پرورشی کشور باشد.
"شکل فیزیکی","جیره آغازین","گوساله شیرخوار"," عملکرد","قابلیت هضم"
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2139.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2139_1a48b9c04b4ead238964fc95c0462291.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
اثر تغذیه دانه سویای فرآوریشده به جای کنجاله سویا بر عملکرد، الیاف مؤثر فیزیکی جیره، خوراک مصرفی و رفتار جویدن گاوهای هلشتاین در اواسط دوره شیردهی
87
102
FA
ایمانه
صدرارحامی
کارشناس ارشد
sadrearhamiimaneh@yahoo.com
غلام رضا
قربانی
هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
ghorbani@cc.iut.ac.ir
شهریار
کارگر
0000000304181868
هیئت علمی دانشگاه شیراز
shkargar@gmail.com
علی
صادقی سفید مزگی
هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
sadeghism@cc.iut.ac.ir
نیما
نادری
کارشناس ارشد
novinel@yahoo.com
اثر خوراندن دانه سویای برشته یا اکسترود شده و مخلوط یکسان آنها به جای کنجاله سویا بر مصرف خوراک، تولید شیر و ترکیبات آن، الگوی خوردن و رفتار جویدن گاوهای شیرده هلشتاین با استفاده از چهار رأس گاو شکم اول و چهار رأس گاو شکم دوم، به ترتیب با میانگین روزهای شیردهی 20 ± 96 و 114 ± 113، در قالب طرح مربع لاتین 4 × 4 در چهار دوره 21 روزه مورد ارزیابی قرار گرفت. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره حاوی 88/13 درصد (براساس ماده خشک) کنجاله سویا؛ 2) جیره حاوی 22/15 درصد سویای برشته شده؛ 3) جیره حاوی 55/15 درصد سویای اکسترود شده؛ و 4) مخلوط یکسان (69/7 درصد) سویای برشته و اکسترود شده. مصرف خوراک، شاخص انتخاب، الگوی مصرف خوراک و نشخوار و فعالیت جویدن با روشهای استاندارد محاسبه شدند. تولید شیر و ترکیبات آن، ماده خشک مصرفی، اندازه وعده غذایی و فاصله بین وعدههای غذایی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. اگر چه طول هر وعده غذایی (06/0=P) و کل زمان خوردن (06/0=P) در گاوهای شکم اول نسبت به گاوهای شکم دوم بیشتر بود اما نرخ خوردن (01/0=P) و ماده خشک مصرفی (06/0=P) در گاوهای شکم دوم نسبت به گاوهای شکم اول بیشتر بود. جیرههای آزمایشی تأثیری بر شاخص انتخاب نداشتند. گاوهای شکم اول وعدههای نشخواری و کل زمان نشخوار طولانیتری نسبت به گاوهای شکم دوم داشتند. نتایج نشان داد که فرآوری دانه سویا و جایگزینی آن با کنجاله سویا تأثیری بر تولید شیر، ماده خشک مصرفی، الگوی مصرف خوراک و فعالیت جویدن نداشت.
دانه سویا,اکسترود کردن,برشته کردن,کنجاله سویا,رفتار تغذیهای
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2148.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2148_7b4308eefb6d14726ee5330a76f377c2.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
تأثیر منابع خوراکی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع در جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد رشد و فرآسنجههای خون برههای پرواری
103
122
FA
سمیه
پاشایی
دانشجوی دکتری
pashaei_597@yahoo.com
تقی
قورچی
0000-0002-6869-2932
عضو هیئت علمی
ghoorchit@yahoo.com
احد
یامچی
عضو هیئت علمی
yam12001@yahoo.com
هدف از انجام این پژوهش، تعیین اثرات دانههای روغنی حاوی لینولئات (دانه سویا) و اولئات بالا (دانه کلزا) بر فرآسنجههای خونی و شاخصهای رشد برههای پرواری تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بود. برای ارزیابی اثر دو سطح انرژی و پروتئین جیره و سطوح مختلف هر دانه بر فرآسنجههای خونی و عملکرد برهها، از 30 رأس بره نر نژاد افشاری استفاده گردید. برهها به صورت کاملاً تصادفی به 10 تیمار با آرایش فاکتوریل 5×2 اختصاص داده شدند. پس از 14 روز عادتپذیری، برهها در جایگاههای انفرادی به مدت 84 روز در حد اشتها تغذیه شدند. مصرف خوراک بهصورت روزانه، افزایش وزن در فواصل زمانی 14 روزه و فراسنجههای خونی هر 28 روز یکبار مورد اندازهگیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت انرژی و پروتئین جیره منجر به افزایش مصرف خوراک، نرخ رشد، نسبت راندمان پروتئین و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد. استفاده از 5 درصد دانه سویا در جیره پرکنسانتره موجب افزایش مصرف خوراک، نرخ رشد و وزن نهایی شد (05/0>P). استفاده از دانههای روغنی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع موجب کاهش غلظت آلبومین، تریگلیسیرید و لیپوپروتئین با دانسیته خیلی کم و افزایش لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد (05/0>P). در حالی که تاثیری بر غلظت گلوکز، لیپوپروتئین با دانسیته کم و کلسترول خون نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 5 درصد دانه روغنی سویا در جیره پرکنسانتره میتواند اثر مطلوبی بر عملکرد برههای پرواری داشته باشد.
دانه روغنی,اسید چرب غیراشباع,انرژی- پروتئین,عملکرد,بره پرواری
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2140.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2140_f994a8df8fcfc4219c5217ab41d7d9f3.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
ترکیب اسید چرب بافت چربی زیر جلدی و دنبه برههای سنجابی و مهربان در شرایط تغذیهای یکسان
123
136
FA
الهه
ملکی
دانشگاه رازی
elahe.maleki@yahoo.com
فرخ
کفیل زاده
0000-0003-1845-6914
عضو هیات علمی، دانشگاه رازی، دانشکده کشاورزی
kafilzadeh@razi.ac.ir
Goh
Yong Meng
Associate Professor
Faculty of Veterinary Medicine
Universiti Putra Malaysia
(Member)
gohyongmeng@gmail.com
Mohamed Ali
Rajion
Professor
Faculty of Veterinary Medicine
Universiti Putra Malaysia
(Member)
mohdali@upm.edu.my
مهدی
ابزاهیمی
department of Veterinary Preclinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Universiti Putra Malaysia, 43400 Serdang, Selangor, Malaysia Postdoctoral flleow
mehdiebrahimii@gmail.com
این پژوهش به منظور مطالعه ترکیب اسید چرب بافتهای چربی زیر جلدی و دنبه برههای سنجابی و مهربان انجام شد. برهها از میشهای هم زمان سازی شده متولد شدند و در شرایط تغذیه ای یکسان پروار شدند. دوازده رأس بره نر 3 ماهه(6 رأس از هر نژاد) استفاده شد. میانگین وزن اولیه برهها 48/0± 33/23 (نژاد سنجابی) و 14/2±10/26 کیلوگرم (نژاد مهربان) بود. برهها در جایگاههای انفرادی نگهداری میشدند. برهها در انتهای دوره پروار 90 روزه وزنکشی و کشتار شدند. چربی زیر جلدی از سمت راست لاشه حدفاصل دندههای 8 و 9 واز دنبه برهها گرفته شد. نمونه ها جهت تعیین ترکیب اسید چرب در یخچال20- درجه سانتیگراد نگداری شدند. کل اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه امگا 6 (05/0P
نژاد سنجابی,نژاد مهربان,پروفیل اسید چرب,چربی زیر جلدی
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2142.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2142_ffa4216d4ea5021bdb691d296f67399c.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
برآورد میزان پس روی ناشی از هم خونی بر صفات مرتبط با رشد بره های قره گل
137
156
FA
فاطمه
بحری بیناباج
0000-0001-6615-8853
دانشگاه گنبد کاووس
fatemebahri_b@yahoo.com
هادی
فرجی آروق
پژوهشکده دام های خاص- دانشگاه زابل
hadifaraji.um@gmail.com
محمد
رکوعی
دانشگاه زابل
rokouei@uoz.ac.ir
مجید
جعفری
دانشگاه فردوسی مشهد
مسئول مرکز اصلاح نژاد دام شمال شرق کشور
m19367j@yahoo.com
محمدرضا
شیخلو
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
m_sheikhloo@yahoo.com
ضرایب همخونی و اثر پس روی ناشی از همخونی بر صفات مرتبط با رشد با استفاده اطلاعات شجره و وزن بدن گوسفند قره گل که در طول 24 سال (1363 تا 1387) در ایستگاه اصلاح نژاد قره گل سرخس جمع آوری شده بود، برآورد گردید. ضرایب همخونی برای همه حیوانات به دلیل پایین بودن شاخص کامل بودن شجره با استفاده از الگوریتم ون رادن محاسبه شد. پس روی همخونی برای صفات رشد به صورت تابعیت وزن بدن در سنین مختلف، متوسط افزایش وزن قبل و بعد از شیرگیری از ضریب همخونی حیوان و مادر برآورد گردید. متوسط همخونی برای همه حیوانات 59/1، برای ماده ها 64/1 و برای نرها 54/1 درصد برآورد شد. پس روی ناشی از همخونی به ازای 1 درصد افزایش هم خونی حیوان برای صفات وزن تولد، 3، 6، 9 و 12 ماهگی و افزایش وزن قبل و بعد از شیرگیری به ترتیب 005/0-، 039/0-، 117/0-، 168/0-، 17/0-، 0004/0- و 0005/0- کیلوگرم بود. پس روی ناشی از هم خونی به ازای 1 درصد افزایش هم خونی مادر نیز برای این صفات به ترتیب 0، 05/0-، 014/0-، 042/0- ، 055/0-، 0006/0- و 0 کیلوگرم بود. ضرایب هم خونی برآورد شده نشان می دهد که شدت آمیزش های خویشاوندی در این گله نسبتاً بالا بوده و بهتر است مرکز اصلاح نژادی مذکور به خاطر تاثیر معنی دار و نامطلوب همخونی بر صفات مرتبط با رشد، از انجام این گونه آمیزش ها جلوگیری نماید و آمیزش های جفت شده و جبرانی برای کنترل هم خونی اعمال نمایند.
"صفات رشد","گوسفند قره گل","مدل دام","هم خونی"
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2146.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2146_a21908ca3ceecc32f544a739e309f325.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
تعیین نوع گل و تخمین اندازه پوست بره های یک روزه گوسفند زندی با استفاده از روشهای هوش مصنوعی
157
174
FA
مهدی
خجسته کی
دانشجوی دکتری دانشگاه فردوسی مشهد
mahdikhojastehkey@yahoo.com
علی اصغر
اسلمی نژاد
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
agr764@yahoo.co.uk
محمد مهدی
شریعتی
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
mm.shariati@um.ac.ir
روح الله
دیانت
عضو هیئت علمی دانشگاه قم
rouhollah.dianat@gmail.com
در این مقاله، روشی برای تشخیص نوع گل و تخمین اندازه پوست برههای زندی با استفاده از الگوریتمهای پردازش تصویر و شبکه عصبی مصنوعی ارائه شده است. داده مورد استفاده، از پوستهای متعلق به کلکسیون پوستهای زینتی مرکز پرورش گوسفند زندی تهران(خجیر) بدست آمد. ابتدا ابعاد و نوع گل های موجود روی پوست توسط ارزیابهای مجرب اندازه گیری شد. سپس با استفاده از دوربین دیجیتال، عکسهای متعددی از هر یک از انواع گل و ابعاد پوستها تهیه شد. ویژگیهای مرتبط با کیفیت نوع گل و تخمین اندازه پوست برهها از روی تصاویر دیجیتال و بوسیله ابزارهای پردازش تصویر نرم افزار متلب استخراج شد. دو شبکه عصبی مصنوعی مجزا برای دسته بندی گلها و برآورد مساحت پوست طراحی گردید. شبکه عصبی طراحی شده برای تشخیص نوع گل بدون خطا آموزش دید و در مرحله آزمون نیز با دقت حدود %95، هفت نوع گل مختلف موجود روی پوست را تشخیص داد. اندازه پوست برهها با دقت حدود %99 توسط شبکه عصبی دوم تخمین زده شد. همبستگی بین اندازههای برآورد شده از شبکه عصبی مصنوعی و ابعاد واقعی پوست بره ها %15/97 و معنی دار بود(p
پردازش تصویر,شبکه عصبی مصنوعی,کیفیت پوست,گوسفند زندی
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2145.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2145_73407a11416bbad535a419a1998c50f4.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان
2345-4253
2345-4261
2
4
2015
02
20
مدلسازی روند انرژی مصرفی و انتشار گازهای گلخانهای در واحدهای صنعتی پرورش گاو شیری (مطالعه موردی: استان گیلان)
175
194
FA
حمزه
سلطانعلی
دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی. گروه مهندسی بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
soltanali.hamzeh@yahoo.com
باقر
عمادی
دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی. گروه مهندسی بیوسیستم و مکانیزاسیون
bagher_emadi@yahoo.com
عباس
روحانی
دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی. گروه مهندسی بیوسیستم و مکانیزاسیون
arohani@um.ac.ir
مهدی
خجسته پور
دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی. گروه مهندسی بیوسیستم و مکانیزاسیون
mkhpour@um.ac.ir
هدف از این مطالعه بررسی انرژی مصرفی و انتشار گازهای گلخانهای در واحدهای صنعتی پرورش گاوشیری در استان گیلان بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه با مدیرانِ 44 واحد جمع آوری شد. رابطه بین انرژیهای ورودی و عملکرد شیر تولیدی به ازای یک راس با استفاده از تابع کاب داگلاس مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که دو نهاده خوراک دام و سوختهای فسیلی به ترتیب با 82 و 13درصد، سهم بالایی از کل انرژی مصرفی را به خود اختصاص میدهد. مجموع انرژیهای ورودی، بهرهوری انرژی، انرژی ویژه، افزوده انرژی و کارایی انرژی به ازای یک راس به ترتیب برابر52592.81مگاژول، 0.25لیتر بر مگاژول،7.40مگاژول بر لیتر، 27743.08-مگاژول و 0.47محاسبه شد. ضرایب رگرسیونی نشان داد که تاثیر نهادههای انرژیِ نیروی انسانی، سوختهای فسیلی و خوراک دام بر روی عملکرد شیر تولیدی به ازای یک راس مثبت و تأثیر نهاده الکتریسیته و ماشین آلات بر روی عملکرد منفی بود. نتایج تحلیل حساسیت انرژیهای ورودی نشان داد که با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودیِ نهاده های نیروی انسانی، سوخت های فسیلی و خوراک دام به ازای یک راس، عملکرد شیر به ترتیب 3.80، 0.084 و 0.096لیتر افزایش و با افزایش یک مگاژول انرژی در نهاده ها یا الکتریسیته و ماشین آلات عملکرد به ترتیب 0.64 و 3.60 لیتر کاهش مییابد. مجموع انتشار گازهای گلخانهای به ازای یک راس در استان گیلان 4518.99کیلوگرم کربن دی اکسید معادل محاسبه شد. دو نهاده سوخت دیزل و الکتریسیته به ترتیب با سهم 84 و 15درصد بیشترین میزان انتشارگازهای گلخانهای را به خود اختصاص داد.
خوراک دام,سوختهای فسیلی,تحلیل حساسیت,تابع کاب- داگلاس,گازهای گلخانه ای
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2141.html
https://ejrr.gau.ac.ir/article_2141_f684d5dd9b45a9005e4a84c74f0967cf.pdf