@article { author = {دهقان بنادکی, مهدی and جولازاده, علیرضا and رضایزدی, کامران}, title = {}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {2}, number = {1}, pages = {1-16}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مطالعه اثر تغذیه کنجاله سویای فرآوری شده با تانن استخراج شده از پوسته پسته بر عملکرد پروار و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین}, abstract_fa = {این پژوهش به منظور مطالعه تاثیر تغذیه کنجاله سویای فرآوری شده با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوسته پسته بر عملکرد پروار و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین انجام شد. جهت انجام این تحقیق، 28 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزنی 63 ± 256 کیلوگرم و میانگین سنی 7 ماه، به جیره آزمایشی اختصاص داده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار به مدت 94 روز انجام شد. اقلام جیره‌ پایه برای تیمارهای آزمایشی یکسان بود، بجز کنجاله سویا که در سطوح صفر، 5، 10 و 15 درصد (فرآوری شده با تانن استخراج شده از پوسته پسته) جداگانه به جیره‌ی پایه افزوده ‌شد.در پایان آزمایش گوساله‌ها کشتار شدند و خصوصیات لاشه آنها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده تفاوت معنی داری بین جیره‌ها از لحاظ ماده خشک مصرفی مشاهده نشد. تفاوت معنی‌داری بین ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه گوساله‌های تغذیه شده با جیره‌های مختلف مشاهده شد (05/0>P) بطوری که ضریب تبدیل غذایی در تیمار چهار(سطح 15 درصد تانن پوسته پسته در فرآوری کنجاله سویا) بطور معنی داری (05/0>P) بهتر از تیمار شاهد بود. تفاوت معنی داری بین خصوصیات لاشه در گوساله‌های تغذیه شده با جیره‌های مختلف مشاهده نشد. نتایج این پژوهش نشان داد که فرآوری کنجاله سویا با تانن استخراج شده از پوسته پسته، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراکی را در گوساله ها بهبود داد ولی تاثیری بر خصوصیات لاشه گوساله ها نداشت.}, keywords_fa = {گوساله نر هلشتاین,تانن پوسته پسته,کنجاله سویا,خصوصیات لاشه}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1771.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1771_851aa4bf228563cd72f2b712acc2aa99.pdf} }