@article { author = {زاهدی فر, مجتبی and فضائلی, حسن and عباسی, ابوالفضل and تیمور نژاد, ناصر}, title = {}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {4}, pages = {81-96}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مطالعه ترکیبات شیمیایی و تخمیر پذیری کاه برخی ارقام و لاین¬های گندم}, abstract_fa = {هدف از انجام این تحقیق مقایسه ارزش غذایی کاه دو رقم (شیراز و پیشتاز) و دو لاین (C-79-15, M-79-7) گندم به منظور انتخاب رقم و لاین برتر بود. نمونه‌های بوته‌های گندم پس از جداسازی خوشه مورد تفکیک ریخت شناسی قرار گرفتند و ترکیبات شیمیایی آنها اندازه‌گیری شد. تخمیر پذیری نمونه‌ها با استفاده از روش آزمایشگاهی تولید گاز تعیین گردید. نتایج نشان داد که رقم شیراز نسبت به رقم پیشتاز دارای برگ و گره بیشتر و ساقه کمتر بود. اختلافی از نظر درصد برگ و ساقه در دو لاین مورد مطالعه وجود نداشت ولی درصد گره در لاین M-79-7 بیشتر از لاین C-79-15 (02/9 در مقابل 62/7) بود. مقدار فیبر نامحلول در شوینده خنثی و فیبر خام در کاه رقم پیشتاز به طور معنی‌داری بیشتر از رقم شیراز (00/78 و 33/44 درصد در مقابل 6/75 و 6/41 درصد) بود. ‌کاه دو رقم و نیز اجزاء ریخت شناسی آنها از نظر مقدار تولید گاز اختلاف معنی‌داری نداشتند. کاه دو لاین و نیز اجزاء ریخت شناسی آنها از نظر مقدار تولید گاز اختلاف معنی‌داری نداشتند به استثنای گره که در ساعات 48، 72 و 96 ساعت اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید. نتایج نشان دادند که ترکیب شیمیایی و تخمیر پذیری کاه ارقام و لاین‌های گندم مشابه یکدیگر بود. دو رقم و دو لاین اختلافی از نظر ارزش غذایی نداشتند ولی از آنجا که نسبت کاه به بوته در رقم شیراز و در لاین M-79-7 بطور معنی‌داری بیشتر از رقم و لاین دیگر بود (05/0< p) به عنوان رقم و لاین برتر انتخاب گردیدند.}, keywords_fa = {کاه گندم,رقم,لاین,ترکیبات شیمیایی,تخمیر پذیری}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1543.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1543_2c42825ba7ee536bd8c65c0be7c43847.pdf} }