@article { author = {میرحیدری, اعظم and تربتی نژاد, نورمحمد and حسنی, سعید and شاکری, پیروز}, title = {Effect of different levels of walnut shell and chicken manure biochar on ruminal fermentation parameters and methane production}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {1-16}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2017.13198.1546}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تاثیر سطوح مختلف بیوچار حاصل از پوست گردو و بسترمرغ بر فراسنجه‌های تخمیری شکمبه و تولید متان به‌روش برون تنی}, abstract_fa = {چکیده سابقه و هدف: بیوچار نوعی ماده غنی از کربن است که از سوختن زیست‌ توده‌های کشاورزی و دامی در محیطی با اکسیژن کم تولید می‌شود. این ماده با داشتن ساختاری متخلخل و سطح ویژه وسیع، جایگاهی مناسب برای استقرار و توسعه بیوفیلم حاوی جمعیت‌های مختلف میکروبی در محیط‌های بی‌هوازی از جمله شکمبه فراهم کرده و سبب رشد و تکثیر میکروبی و بهبود بازده تخمیر می‌شود. ساختار پر منفذ بیوچار تشکیل کلونی‌های میکروبی از جمله متانوتروف‌ها (اکسیدکننده متان) را تسهیل می‌کند و با افزایش جمعیت آن‌ها و همچنین استقرار کلونی‌های متانوژن و متانوتروف در سطح بیوچار اکسیداسیون متان افزایش می‌یابد. این تحقیق به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف بیوچارهای حاصل از پوست گردو و بستر مرغ بر میزان تولید گاز، قابلیت هضم، تولید متان و آمونیاک به‌روش آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روش‌ها: برای تولید بیوچار، پوست گردو و بستر مرغ به‌صورت مجزا در حلب‌های دردار با‌حداقل نفوذ اکسیژن به‌مدت 3 ساعت سوزانده شدند. سطوح 5/0، 1 و 5/1 درصد از هر بیوچار به جیره‌ پایه شامل: یونجه، کاه گندم، سبوس گندم، دانه جو، دانه ذرت، کنجاله سویا، مکمل معدنی و ویتامینی و نمک با‌نسبت 40 به 60 علوفه به کنسانتره اضافه گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار شامل: 1- شاهد (جیره پایه بدون بیوچار) 2- جیره پایه+ 5/0 درصد بیوچار پوست گردو 3- جیره پایه+ 1 درصد بیوچار پوست گردو 4- جیره پایه+ 5/1 درصد بیوچار پوست گردو 5- جیره پایه+ 5/0 درصد بیوچار بستر مرغ 6- جیره پایه+ 1 درصد بیوچار بستر مرغ 7- جیره پایه+ 5/1 درصد بیوچار بستر مرغ با سه تکرار اجرا شد. انکوباسیون با‌استفاده از مایع شکمبه چهار راس گوسفند کرمانی مجهز به فیستولای شکمبه‌ای، 2 ساله با‌وزن 5/50 کیلوگرم تهیه شده دو ساعت بعد از تغذیه صبح، انجام شد. تولید گاز نمونه‌ها در زمان‌های 2 ،4، 6، 8، 12، 18، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شرایط آزمایشگاهی تعیین گردید. در پایان 24 ساعت، قابلیت هضم ماده خشک، غلظت نیتروژن آمونیاکی و تولید متان تعیین و فراسنجه‌های تولید گاز، انرژی قابل‌متابولیسم، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی برآورد گردید. یافته‌ها: افزودن بیوچار به جیره‌های آزمایشی کاهش تولید گاز در زمان‌ 24 و 96 ساعت انکوباسیون را به‌همراه داشت و سبب کاهش معنی‌دار انرژی قابل‌متابولیسم، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی شد. سطوح 1 و 5/1 درصد بیوچار پوست گردو و 5/1 درصد بستر مرغ سبب افزایش قابلیت هضم ماده خشک نسبت به جیره شاهد شدند. غلظت نیتروژن آمونیاکی با‌ افزودن بیوچار پوست گردو و بستر مرغ در مقایسه با‌شاهد کاهش یافت. سطح 1 درصد بیوچار پوست گردو و 5/1 درصد بیوچار بستر مرغ بیشترین کاهش را در مقدار و درصد متان تولید شده نسبت به شاهد نشان دادند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار 1 درصد بیوچار پوست گردو و 5/1 درصد بیوچار بستر مرغ می‌تواند باعث کاهش تولید متان، آمونیاک و بهبود بازده تخمیر شکمبه شود. بنابراین، استفاده از 1 درصد بیوچار پوست گردو و یا 5/1 درصد از بیوچار بستر مرغ می‌تواند برای دستکاری تخمیر در شکمبه و کاهش تولید گاز متان مورد استفاده قرار گیرند. واژه‌های کلیدی: بیوچار، متان، زیست‌توده، قابلیت هضم، آمونیاک}, keywords_fa = {"بیوچار","متان","زیست توده","قابلیت هضم","آمونیاک"}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4207.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4207_7e881e32436db767f9b7972187b31c61.pdf} } @article { author = {عباسی فیروزجایی, مهدی and مهربانی یگانه, حسن and مرادی شهر بابک, حسین and خدابخش زاده, رسول}, title = {Study polymorphism growth hormone secretagogue receptor gene and its association with blood parameters and carcass traits in Zell and Shal sheep breeds}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {17-30}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.10018.1412}, abstract = {Background and Objectives: Molecular genetics selection on individual genes is a promising method to genetically improve economically important traits in livestock. Growth hormone secretagogue receptor (GHSR) gene secreted by the stomach that has two important functions: the stimulation of the growth hormone production and the stimulation of feed intake. In this study, the association between gherlin receptor gene polymorphism (GHSR) with blood parameters and carcass traits in Zell and Shal sheep breeds were studied using PCR-SSCP and DNA sequencing. Materials and Methods: Genomic DNA was extracted from 51 adipose tissue samples using phenols chloroform method. The exon 2 (452 bp) of GHSR gene was amplified with designed specific primers. The single stranded conformation polymorphism (SSCP) patterns of PCR product were studied using 12% Acrilamid gel and silver staining method. In the present study, after revealing genotype of animals for the GHSR locus, this data along with data related to studied traits were analyzed by the least-squares method as applied in the General Linear Model (GLM) procedure of SAS 9.2 program. sequencing show a novel single nucleotide polymorphism in this gene on the nucleotide position 3278 converting T to C. Results: This SNP had a significant effect on red meat trait (P<0/05), carcass pH (P<0/002) and ash (P<0/06) in Zel and Shal breed in such a way that the CT genotype was more desirable than TT genotype in red meat and carcass pH traits. The value of least square means of the CC genotype was higher than CT genotype in ash trait. Breed had significant effect on hot carcass weight (P <0/0001), carcass yield (P <0/04), pH (P <0/01), shear force (P <0/001), water holding capacity of the first day (P <0/05), LDL (P <0/02), b * (P <0/0001), l * (P <0/007). The results showed that sex had a significant effect on hot carcass weight (P <0/0008), PH (P <0/01), water holding capacity on the first day (P <0/05) and LDL (P <0/02) traits. The effect of Males was higher effect than females on hot body weight and water holding capacity on the first day. The females had higher effect in LDL, b * and l * traits. In this study there was no significant association between SNP and saturated and unsaturated fatty acids traits. Conclusion: The results showed that the gherlin receptor gene (GHSR) could be regarded as a possible candidate gene for selection in Zell and Shal sheep breeds.}, keywords = {Polymorphism,GHSR gene,carcass traits,blood parameters,Zell and shall sheep}, title_fa = {بررسی چند شکلی ژن گیرنده هورمون گرلین و ارتباط آن با پارامترهای خونی و صفات لاشه در گوسفندان نژاد زل و شال}, abstract_fa = {سابقه و هدف: انتخاب ژنتیکی بر اساس ژن‌های منحصر بفرد یک روش مطمئن برای بهبود ژنتیکی صفات مهم اقتصادی در حیوانات اهلی می‌باشد. گیرنده هورمون گرلین (GHSR ) به وسیله معده ترشح می‌شود که دو نقش مهم، تحریک ترشح ‌هورمون ‌رشد ‌و تحریک مصرف خوراک دارد. در این پژوهش ارتباط چند شکلی ژن GHSR با پارامترهای خونی و صفات لاشه در گوسفندان نژاد زل و شال با استفاده از روش PCR -SSCP و توالی‌یابی محصولات PCR مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: استخراج DNAاز 51 نمونه بافت چربی به روش فنل کلروفرم انجام گرفت. قطعه 452 جفت بازی از اگزون 2 ژن GHSR با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی طراحی شده مورد تکثیر قرارگرفت. برای مشاهده چند شکلی فضایی تک رشته‌ای (SSCP) محصولات PCR از ژل اکریل آمید 12% و رنگ آمیزی نیترات نقره استفاده گردید. پس از توالی‌یابی مشخص گردید یک چندشکلی تک نوکلئوتیدی (SNP ) در این ژن در موقعیت نوکلئوتیدی باز 3278 تبدیلT به C رخ داده که برای اولین بار در این مطالعه شناسایی شد. در این تحقیق پس از تعیین ژنوتیپ تک تک دام‌ها برای جایگاه‌ ژن GHSR این اطلاعات به همراه داده‌های مربوط به صفات مورد بررسی وارد برنامه SAS 9.1 شده و توسط رویه GLM تجزیه شدند. یافته‌ها: اثر این SNP بر صفات قرمزی گوشت ( 05/0>P)، pH لاشه (002/0>P) در نژاد زل و شال معنی‌دار بود و ژنوتیپ CT نسبت به ژنوتیپ TT تاثیر بیشتری بر صفت قرمزی گوشت و pH لاشه داشت. همچنین اثر این SNP بر خاکستر نمونه (06/0>P) معنی دار بود و ژنوتیپ CT نسبت به ژنوتیپ CC ژنوتیپ مطلوب تری بود. نتایح نشان داد که جنسیت اثر معنی داری روی وزن گرم لاشه (P<0/0001)، بازده لاشه (P<0/04)، PH (P<0/01)، نیروی برشی (P<0/001)، ظرفیت نگهداری آب درروز اول(P<0/05)، LDL(P<0/02)، درجه زردی (P<0/0001)، درجه روشنایی (P<0/007) داشت. مقایسه میانگین حداقل مربعات اثر جنس بر وزن گرم لاشه در سطح (P<0/0008)، pH (P<0/01)، ظرفیت نگهداری آب در روز اول در سطح (P<0/05) و LDL در سطح (P<0/02) اثر معنی‌دار بود. جنس نر بر وزن گرم لاشه و ظرفیت نگهداری آب در روز اول دارای اثر بیشتر و جنس ماده بر LDL، درجه زردی گوشت و درجه قرمزی گوشت دارای اثر بیشتری بود. در این پژوهش ارتباط معنی‌داری بین ژنوتیپ‌های مذکور با اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در نژاد زل و شال مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ژن گیرنده هورمون گرلین (GHSR) به عنوان یک نشانگر ژنتیکی می‌تواند کاندید مناسبی برای انتخاب صفات رنگ قرمزی گوشت و اسیدیته گوشت در نژادهای زل و شال باشد.}, keywords_fa = {چند شکلی,گوسفندان زل و شال,پارامترهای خونی,صفات لاشه,ژن GHSR}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4208.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4208_3f8814fdb04b9361c1491714de786c4d.pdf} } @article { author = {اسدنژاد, بهزاد and پیرمحمدی, رسول and خلیل وندی بهروزیار, حامد}, title = {Effects of electron irradiation on nutritional value of red grape pomace using in vitro and in situ nylon bags techniques}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {31-48}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14007.1586}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی اثر پرتوتابی الکترون بر ارزش تغذیه‌ای تفاله ی انگور قرمز در تغذیه نشخوارکنندگان با استفاده ازروش‌های آزمایشگاهی و تکنیک کیسه‌های نایلونی}, abstract_fa = {سابقه و هدف: سطوح بالای تانن‌ها، مصرف خوراک، میزان گوارش‌پذیری و راندمان تولید را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهند. بااین‌حال، این اثرات بسته به نوع و مقدار تانن مصرف شده و مقاومت دام متفاوت است. علاوه بر تانن‌های متراکم، تانن‌های قابل هیدرولیز دارای وزن مولکولی کمتری بوده و با توان جذب از دستگاه گوارش دارای آثار سیمی و مضر پس از جذب از طریق دستگاه گوارش هستند. روش‌های مختلفی تاکنون درجهت کاهش فعالیت و غعلظت تانن‌های متراکم در مواد خوراکی دام مورد آزمون قرار گرفته‌اند. فرایندهای پرتوتابی به عنوان فرآوری‌های پاک و بدون آلودگی‌های شیمیایی مطرح بوده وبا کارایی انرژتیک بالاتری نسبت به سایر روش‌های فرآوری، می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از فرآوری‌های مرسوم باشند. این پژوهش در راستای بررسی میزان و سطح فعالیت ترکیبات فنولیک و فراسنجه‌های مختلف ارزش تغذیه‌ای تفاله انگور قرمز پرتوتابی شده با امواج بیم الکترونی انجام شد. مواد و روش‌ها: تفاله ی انگور قرمز تهیه شده به صورت هوا خشک و دور از نور مستقیم آفتاب خشک شد. فرآوری با الکترون در سه دز، 50، 100 و 150 کیلو گری در مرکز تابش پرتو فرآیند یزد وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران با دستگاه بیم الکترون با استفاده از سیستم رودوترون انجام شد. از سه رأس گوساله نر اخته هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه‌ای به‌منظور تهیه مایع شکمبه و انکوباسیون نمونه‌ها در آزمون تجزیه‌پذیری در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 24، 48 ، 72 و 96 ساعت و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در دو ران مجزا استفاده شد. یافته‌ها: نتایج این آزمایش نشان دهنده افزایش معنی دار مقدار ماده ی خشک و الیاف نامحلول در همه ی دزهای فرآوری کاهش پروتئین خام در تیمار 50 و 100 کیلوگری بود. کل ترکیبات فنولیک، تانن کل، تانن متراکم آزاد، تانن متراکم باند شده با پروتئین‌ها، تانن متراکم باند شده با الیاف و ترکیبات فنولی رسوب دهنده‌ی پروتئین تفاله ی انگور قرمز در اثر پرتوتابی با الکترون کاهش یافته و میزان تجزیه‌پذیری و مقادیر گاز تولیدی در ساعات مختلف انکوباسیون نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. پرتوتابی الکترون همچنین سبب افزایش مقدار کل اسیدهای چرب فرار و متان تولیدی نسبت به گروه شاهد شد. مقدار تجزیه پذیری موثر و بخش سریع تجزیه پروتئین نیز افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد نشان داد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان‌دهنده تفاوت در پاسخ تفاله انگور قرمز به سطوح مختلف پرتوتابی الکترون و لزوم انجام آزمون درون‌تنی به‌منظور ارزیابی بهتر اثر فرآوری بود. به‌نظر می‌رسد بر اساس نتایج ارائه شده، بهترین پاسخ در تأثیرگذاری بر فراسنجه‌های ارزش غذایی در راستای بهبود تخمیر شکمبه‌ای، تجزیه پذیری پروتئین و ماده خشک و میزان کاهش غلظت و فعالیت ترکیبات فنولی، را می‌توان مربوط به پرتوتابی ببا توان 100 کیلوگری دانست.}, keywords_fa = {تانن متراکم,ضایعات کشاورزی,تجزیه‌پذیری,تولید گاز}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4209.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4209_b197d4db7b5d23e227babc3c1b72bf0c.pdf} } @article { author = {chashnidel, yadollah and null, null and null, null}, title = {Effects different levels of probiotics Protexin in milk replacment onperformance and some blood parameters of suckling lambs of Zel}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {49-68}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14270.1602}, abstract = {Background and objectives: The use of probiotics to enhance performance, improve health status, change and adjustment the ecosystem rumens of suckling animal fed is considered a viable alternative to antibiotics and the development of healthy lambs and replacement ewes producing pluripotent and adult rams with the herd. Probiotics can also be a good solution to maintain the balance of microbial populations, improve rumen fermentation, enhance immune system, and increase the production of young ruminants. The aim of this study was investigated the effect of different levels of probiotics protexin in milk replacers on performance and blood parameters of suckling Zell lambs. Materials and methods: To do this study 24 male lambs were investigated at the age of 10 days with a mean live weight (5/4 ± 0/53 kg) to 4 treatments and 6 lamb (replication) in individual cages for 60 days. Sampling was carried out in four periods of fifteen days. Treatments including control (without probiotic supplementation) and control treatment plus (3× 109 cfu / g), 6 (6 × 109 cfu / g) and 9 (9 × 109 CFU / g) grams of probiotic in milk replacement respectively. Results: The results of average feed intake showed that a significant difference was observed in only 15 days of experiment so that the control treatment had the lowest and 9 grams probiotic treatment had the highest values (P<0.05). The results of average weight gain showed that was statistically significant difference was observed in all the experiment periods so that 9 grams of probiotic treatment had better performance than control treatment. (P<0.05). The results of faecal scores showed statistically significant difference was observed in 45 and 60 days of (P<0.05), so that lambs receiving 9 g probiotic had higher stool consistency than control treatment. The results of apparent digestibility of nutrients showed a statistically significant difference in the amount of dry matter, NDF and ADF (P<0.05) that 9 grams probiotic treatments were higher than other treatments. The results of the blood parameters showed was statistically significant differences in first time of blood sampling in all parameters except albumin (P<0.05). Also in second of blood sampling was significant difference in in all parameters except cholesterol, HDL and LDL (P<0.05).The results of carcass traits showed that in traits, live weight, percent carcass full and empty, percent half carcassand the body length were statistically significant difference between treatments (P<0.05) so that 9 grams of probiotic treatment had better performance than the other probiotic levels in these study. Conclusion: The results of this study showed that the addition of different levels of protexin in milk replacement, improved feed intake, only in the early period of study, higher daily gain in some study times. Also, there was a significant increase in apparent digestibility of nutrients, improved blood immune index, especially immunoglobulin G, and improved carcass weight at the end of the study. According to the results, 9 grams of probiotic level was better than other surfaces in comparison with other parameters}, keywords = {Performance,blood parameters,probiotics,suckling lambs of Zell,milk replacers}, title_fa = {اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی بره‌های شیرخوار زل}, abstract_fa = {سابقه و هدف: استفاده از پروبیوتیک‌ها به منظور افزایش عملکرد، بهبود وضعیت سلامت و تعدیل اکوسیستم شکمبه‌ دام‌های شیرخوار یک جایگزین مناسب برای آنتیبیوتیک‌ها محسوب می‌شود و سبب رشد و پرورش بره‌های سالم و پرتوان برای جایگزینی میش‌های مولد و قوچ‌های بالغ گله می‌گردد. همچنین پروبیوتیک‌ها (زیست‌یارها) می‌توانند راه حل مناسبی به منظور حفظ تعادل جمعیت میکروبی و بهبود شرایط تخمیر شکمبه، ارتقاء سیستم ایمنی و افزایش تولید حیوانات نشخوارکننده جوان باشند. بنابراین، هدف انجام آزمایش حاضر بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی ‌ بره‌های نر شیرخوار زل بود. مواد و روش‌ها: برای انجام این تحقیق تعداد 24 رأس بره نر زل در سن 10 روزگی با میانگین وزن زنده (.350±.54) کیلوگرم در قالب در 4 تیمار آزمایشی و 6 بره (تکرار) در هر تیمار در جایگاه‌های انفرادی به مدت 60 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونه‌گیری‌ها در چهار دوره پانزده روزه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک)، و به ترتیب تیمار شاهد به علاوه 3 (cfu/g 109× 3)، 6 (cfu/g 109 × 6) و 9 (cfu/g 109 × 9) گرم پروبیوتیک در جایگزین شیر مصرفی روزانه بود. یافته‌ها: نتایج میانگین مصرف خوراک نشان داد که اختلاف آماری معنی‌داری فقط در 15 روز اول آزمایش بین تیمارها مشاهده شد؛ طوری که تیمار شاهد دارای کمترین و تیمار 9 گرم پروبیوتیک دارای بالاترین مقادیر بود (05/0>P). در صفت میانگین افزایش وزن روزانه در بین تیمارها اختلاف معنی‌داری در تمام دوره‌های آزمایش مشاهده شد (05/0>P)، طوری که تیمار 9 گرم پروبیوتیک نسبت به سایر تیمارها دارای مقادیر بیشتری بود. نتایج ضریب تبدیل غذایی نشان داد که اختلاف آماری معنی‌داری در 30 و 45 روز آزمایش مشاهده شد (05/0>P)، طوری که در تیمار 9 گرم پروبیوتیک ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد دارای مقادیر کمتری بود. نتایج اسکور مدفوع نشان داد در پایان روز 45 و 60 آزمایش اختلاف آماری معنی‌داری بین تیمارها مشاهده شد (05/0>P)، طوری که بره-های دریافت کننده 9 گرم پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد دارای قوام مدفوع بالاتری بودند. میانگین گوارش‌پذیری ظاهری مواد مغذی در بین تیمارها نشان از تفاوت آماری معنی‌داری در مقادیر ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی داشت (05/0>P) که تیمار 9 گرم پروبیوتیک دارای مقادیر بالاتری نسبت به سایر تیمار بود. نتایج حاصل از فراسنجه‌های خونی نشان داد که در خون‌گیری پایان 30 روزگی اختلاف آماری معنی‌داری در تمام فراسنجه‌ها به جز آلبومین وجود داشت (05/0>P). همچنین در خون‌گیری پایان 60 روزگی اختلاف آماری معنی‌داری در تمام فراسنجه‌ها به جز کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته بالا و لیپوپروتئین با دانسیته پایین وجود داشت (05/0>P). آنالیز داده‌های مربوط به صفات لاشه نشان داد که در صفات وزن زنده، درصد لاشه پر و خالی، درصد نیم لاشه و طول لاشه، اختلاف آماری معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده شد (05/0>P)، طوری که تیمار 9 گرم پروبیوتیک در صفات مذکور نسبت به سایر سطوح پروبیوتیک دارای عملکرد بهتری بود.}, keywords_fa = {عملکرد,فراسنجه‌های خونی,پروبیوتیک,بره‌های شیرخوار زل,جایگزین شیر}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4210.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4210_776753fcf0bd5b5943efe155f58920bb.pdf} } @article { author = {فضائلی, حسن}, title = {Effect of powder or extracted oil of Foeniculum vulgare root on the performance of fattening Mehraban lambs}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {69-84}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14420.1608}, abstract = {Effect of powder and root extracted of Foeniculum vulgare on the performance of fattening Mehraban lambs Abstract Background and objectives: Fennel (Foeniculum vulgare) is one of the herbal additives which is considered as an alternative for gowth promoter instead of antibiotics in farm animals. This plant has some oestrogenic characcyeristics, enhancing the appetite and feed intake which may result in a increased growth rate in farm animals, however, there is very limited information on this context. Therefore this research was conducted to study the effect of using powder and ectract of fenenl on the fattening performance of Mehraban lambs. Materials and methods: Twoenty five Mehraban male lambs with an initial bodey wieght of 27.87±4.53kg were used in a completely randomized desing feeding experiment, with 5 treatments and 5 replications. The Foeniculum vulgare plant was harvested from research farm of Hamedan and the rootes were cut down, cleaned and washed with tap water then allowed to dry under the sun. The dried rootes were ground into a fine powder using a 1mm sived ball mill and used as powder form or proceesed to ectarcted form for using in the experiment. The treatments were: T1) Basal diet (C), T2) C+5g Foeniculum vulgare root powder (FVP), T3) C+10g FVP, T4) C+7.5ml alchoholic extracted Foeniculum vulgare root (AEFV), T5) C+15ml AEFV per animal per day. The animals were fed a total mixed ration ad-libitum three times daily and had free access to drinking water, during 103 days experiment (14 days for adaptability and 89 days for dta coleection). Body weight gain and feed intake were recorde and feed conversion ratio was calculatd. At the end of the experiment, all animals were slaughtered and then the cacass dressing was determined and internal organs were visually considered. Results and Discussion: Results showed that the body weight gain were 215.10, 274.40, 262.90, 275.30 and 217.70 g/d respectively for the animals allocated to treatments 1 to 5 that were significantly different between the treatments (P<0.05). The maximum (275.30) and minimum (217.70) daily gain were obtained in T4 and T5 respectively (P<0.05). These results are in agreement with the finding of other researchers where they reported 178 to 259 g/d for Mehraban male lambs (3. 14, 20). The average daily dry matter intake were different between the treatments throughout the experiment period where the highest intake (1893g) was found in T3 but the lowest intake (1345g) in T1 (P<0.05). Average feed conversion ratio was also different between the treatments with the highest amount (7.75) for T5 and the lowest amount (5.87) for T2 (P<0.05) during the whole experiment period. Results of slaughtering sowed that the warm and cold carcass weights were significantly (P<0.05) different between the treatments but carcass dressing percentages were not statistically affected by the treatments. Visual assessment of post slaughtering shwoed that the carcass characteristics and internal organs including heart, liver, kidneys, spleen, lungs, kidney and digestive tract were normal and no statistical differences were obsereved for the wieght of internal organs between the lambs in different treatments. Conclusion: It was concluded that utilization of fenel (Foeniculum vulgare) powder in amounts of 5 and 10 g as well as 7.5 ml fenel extracted per animal per day, positively affected growth rate and resulted in a higher live weight and carcass weight of lambs. However, othe carcass traits and internal organs were not affected by the treatments. Key words: Fattening performance; Foeniculum vulgare plant; essential oil, Mehraban lambs}, keywords = {Key words: Fattening performance,Foeniculum vulgare plant,lambs}, title_fa = {تاثیر مصرف پودر و عصاره ریشه رازیانه برعملکرد بره‌های پرواری مهربان}, abstract_fa = {چکیده : سابقه و هدف: رازیانه از جمله افزودنی‌های گیاهی است که به‌عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک‌های محرک رشد، در پرورش دام مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه دارای نوعی اثر استروژنیک بوده که می‌تواند سبب افزایش اشتها و بالا رفتن مصرف خوراک در دام‌ها شده و نرخ رشد را افزایش دهد، اما اطلاعات در این زمینه بسیار محدود می‌باشد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر افزودن عصاره و پودر ریشه رازیانه در جیره غذایی بر عملکرد بره‌های پرواری انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار با استفاده از 25 رأس بره نر از توده گوسفند مهربان با میانگین وزن اولیه 53/4 ± 87/27 کیلوگرم، در ایستگاه تحقیقاتی شیرین‌سو واقع در کبوترآهنگ از توابع همدان، اجرا شد. تیمار‌ها شامل: 1- شاهد (بدون دریافت مکمل آزمایشی)، 2- پودر ریشه گیاه رازیانه به میزان 5 گرم، 3- پودر ریشه گیاه رازیانه به میزان 10 گرم، 4- عصاره الکلی ریشه گیاه رازیانه به میزان 5/7 میلی لیتر و 5- عصاره الکلی ریشه گیاه رازیانه به میزان 15 میلی لیتر به ازای هر رأس بره در روز بودند. جیره غذایی به صورت مخلوط کامل تهیه و سه بار در روز، تا حد اشتها، در اختیار دام‌ها قرار داده شد. دوره عادت‌دهی بره‌ها به شرایط آزمایش و جیره‌های غذایی 14 روزدر نظر گرفته شد و پس از آن دوره اصلی آزمایش 89 روز در نظر گرفته شد که طی آن، تغییرات وزن بره‌ها، میزان خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تعیین گردید. در پایان آزمایش همه بره‌ها کشتار شدند و اطلاعات مربوط به راندمان لاشه، ارگان‌‌های داخلی و وضعیت ظاهری آن‌ها بررسی شد. یافته‌ها: افزودن 5 و 10 گرم پودر ریشه رازیانه و 5/7 میلی‌لیتر عصاره آن نسبت به تیمار شاهد و تیمار 15 میلی‌لیتر عصاره موجب افزایش وزن نهایی بیشتری در بره‌ها شد. از نظر میانگین افزایش وزن روزانه نیز بین گروه‌های آزمایشی تفاوت معنی‌داری مشاهده شد، به‌نحوی که مصرف پودر گیاه رازیانه در هر دو سطح 5 و 10 گرم و نیز عصاره آن به ‌‌میزان 5/7 میلی‌لیتر، سبب افزایش وزن روزانه بالاتری شدند (05/0P<). میانگین ماده خشک مصرفی روزانه بره‌ها تحت تأثیر تیمار‌های آزمایشی قرار گرفت (05/0P<) و میزان آن از 1345 تا 1893 گرم متغیر بود. افزودن پودر و یا عصاره ریشه رازیانه سبب تحریک اشتها شد و در نتیجه مصرف خوراک افزایش یافت. در عین حال بالاترین میزان مصرف خوراک در بره‌هایی مشاهده شد که روزانه 10 گرم پودر ریشه رازیانه را مصرف نمودند (05/0P<). میانگین ضریب تبدیل خوراک در ماه‌های دوم و سوم و نیز در کل دوره آزمایش، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0P<)، به‌نحوی که با مصرف سطح پایین پودر و عصاره ریشه رازیانه، ضریب تبدیل تمایل به کاهش و با مصرف سطوح بالای پودر و عصاره تمایل به افزایش نشان داد. استفاده روزانه 15 میلی‌لیتر عصاره رازیانه برای هر بره سبب بالا رفتن ضریب تبدیل غذایی (75/7) نسبت به شاهد (40/6) گردید. همچنین با مصرف روزانه 10 گرم پودر رازیانه برای هر بره، ضریب تبدیل غذایی تمایل به افزایش نشان داد. در عین حال ضریب تبدیل خوراک در بره‌هایی که روزانه 5 گرم پودر (87/5) و یا 5/7 میلی‌لیتر عصاره (39/6) رازیانه دریافت کرده بودند نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری کلی: به‌طور کلی استفاده از مقادیر 5 و 10 گرم پودر گیاه رازیانه و نیز 5/7 میلی لیتر عصاره تهیه شده از آن سبب بالا رفتن سرعت رشد، وزن نهایی بره‌ها در پایان دوره پروار، وزن لاشه گرم و وزن لاشه سرد شد، اما میانگین راندمان لاشه و دیگر صفات لاشه در گروه‌های آزمایشی تفاوت معنی‌‌داری را نشان نداد. واژه‌های کلیدی: بره مهربان، پرواری، رازیانه، پودر، عصاره}, keywords_fa = {بره مهربان,پرواری,رازیانه,پودر,عصاره}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4211.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4211_b7a8201b62acd6da47c96f0cc5ca7a33.pdf} } @article { author = {معینی, محمد مهدی and kaki, soheilla and hozhabri, fardin and nikosefat, zahra}, title = {Effects of mixed Blackseed with chromium-methionine or zinc-methionine supplementations on serum components and physiological responses inُ Sanjabi lambs during road transportation}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {85-100}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14465.1611}, abstract = {Background and objectives: Stress in livestock is characterized by changes in physiological and functional parameters. The importance of stress in ruminants is in maintaining health and increasing their productive capacity. Long periods of transport with vehicles, especially in adverse weather conditions, resulted in fatigue, lack of comfort, weight loss and an increase in the prevalence of infectious diseases. Different stress conditions increase the production of free radicals species and thus oxidative stress. Diets containing appropriate levels of antioxidants, by inhibiting free radicals, improve the harmful effects of stress. Studies have shown that the use of minerals and medicinal plants with antioxidant properties in livestock feed improves the physiological conditions and preventing production capacity by modifying antioxidants- pro-oxidants. The present study was conducted to compare the effect of chromium- methionine or zinc-methionine supplementations with black seed on transported stress and improve the livestock performance. Materials and methods: In this study, 18 Sanjabi lambs (24-26 weeks age) were randomly assigned to three dietary treatments two weeks before road transportation: (i) basal diet (control); (ii) basal diet with added 30 grams black seed + 50mg Zn-Met /Kg DM; and (iii) with added 30 grams black seed +1mg Cr-Met/Kg DM. During the experimental period, lambs performance and changes on blood parameters were performed. Lambs were transported after two weeks of starting the experiment for 3 hours. Blood samples were collected via jugular puncture before transportation (BT), after transportation (AT1), as well as 24h after transportation (AT2). Blood samples were placed on ice at once after collection and centrifuged at 3500 × g for 15 min at 4°C for serum harvesting. The serum was maintained at -20 °C until analysis. Results: Lambs fed on black seed +Zn-Met or black seed +Cr-Met diets had higher feed intake and average daily gain (ADG) than those of control (P<0.05). Lambs fed on black seed +Zn-Met diet had higher feed intake compared with the control group (P<0.05), while lambs fed on the black seed +Cr-Met diet showed lower feed conversion ratio (FCR) than that of the controls (P<0.05). The supplemented lambs on glucose, cortisol, albumin, lactate dehydrogenase (LDH) concentrations at AT1 than those of control (P<0.05). Lambs fed on black seed +Cr-Met diet had lower blood malondialdehyde (MDA) at AT1 when compared with the control (P<0.05). Conclusion: It can be concluded that incorporation of black seed +Zn-Met or black seed +Cr-Met to the diet can reduce the adverse effects of transportation stress in lambs.}, keywords = {cortisol,malondialdehyde,Antioxidant,herbal medicinal,Minerals}, title_fa = {اثر مخلوط مکمل آلی کروم و روی با سیاهدانه بر فراسنجه‌های خونی ، ظرفیت آنتی اکسیدانی و عملکرد بره‌های سنجابی تحت استرس حمل و نقل}, abstract_fa = {سابقه و هدف: اهمیت بررسی استرسها در نشخوارکنندگان در حفظ سلامتی و افزایش ظرفیت تولیدی آنها می باشد . نمود استرس در دامها با تغییراتی درپارامترهای فیزیولوژیکی و عملکردی مشخص می‌گردد. دوره های طولانی حمل ونقل با وسایل نقلیه بویژه در آب و هوای نامطلوب و یا ازدحام دام‌ها در کامیون‌هایویژه حمل و نقل منجر به خستگی، عدم آسایش، کاهش وزن و افزایش شیوع بیماریهای عفونی می‌گردد. شرایط تنش‌زای مختلفی سبب افزایش تولید رادیکال‌های آزاد و در نتیجه استرس اکسیداتیو می‌شود. جیره‌های حاوی سطوح مناسب از آنتی اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال های آزاد منجر به بهبود اثرات مضر استرس می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند استفاده از مواد معدنی و گیاهان دارویی با خاصیت آنتی اکسیدانی در تغذیه دام، شرایط فیزیولوژیکی دام را بهبود بخشیده و بواسطه تعدیل پرواکسیدان ها- آنتی اکسیدان ها، از افت ظرفیت تولیدی ممانعت می‌نماید. تحقیق حاضر جهت مقایسه اثر مکمل آلی کروم و روی با مخلوط سیاهدانه بر پیشگیری از استرس و بهبود عملکرد بره ها انجام شد. مواد و روش‌ها: هیجده رأس بره نر نژاد سنجابی 24-26 هفته با وزن اولیه 2±32 کیلوگرم به مدت 30 روز به طور تصادفی در سه گروه 6 راسی مورد بررسی قرار گرفتند و بصورت انفرادی نگهداری شدند. تیمارها شامل گروه 1:تیمار شاهد (جیره پایه)؛ گروه 2: خوراک پایه + 30 گرم سیاه دانه‌/ کیلوگرم ماده خشک جیره+ 1 میلی گرم مکمل آلی کروم /کیلو گرم ماده خشک وگروه 3: خوراک پایه + 30 گرم سیاه دانه‌/ کیلوگرم ماده خشک جیره+ 50 میلی گرم مکمل آلی روی /کیلو گرم ماده خشک جیره‌، مورد مطالعه قرار گرفتند. در طول دوره آزمایش؛ عملکرد بره‌ها بررسی و نمونه‌برداری از فراسنجه‌های خونی انجام گرفت. حمل و نقل بره ها پس از دو هفته از شروع آزمایش و به مدت 3 ساعت انجام شد. جهت بررسی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی سرم نمونه های خون ( 10 میلی لیتر ) از رگ گردنی بره‌ها قبل از حمل و نقل (BT)، بلافاصله بعد از حمل و نقل (AT1) و 24 ساعت بعد از حمل و نقل (AT2) گرفته شد. یافته‌ها: اثر تیمارهای آزمایشی بر اضافه وزن روزانه معنی‌دار بود(05/0>P). مقدار مصرف خوراک در دامهای تیمار سیاهدانه+روی بیش از تیمارهای دیگر بود، در حالی که در تیمار سیاهدانه+ کروم ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). اثر تیمارهای آزمایشی بر سطح گلوکز، کورتیزول، آلبومین، لاکتات دهیدروژناز سرم خون نیز در طول دوره استرس حمل ونقل(AT1) معنی‌دار بود (05/0>P). اثر تیمارآزمایشی سیاهدانه + کروم بر میزان مالون دی آلدئید مثبت و معنی‌دار بود (05/0>P). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این آزمایش افزودن مکمل سیاهدانه همراه با کروم و یا روی از دو هفته قبل از حمل و نقل دام در جیره‌ سبب بهبود عملکرد و کاهش استرس در طول حمل و نقل بره‌ها شد.}, keywords_fa = {کورتیزول,مالون دی آلدئید,آنتی اکسیدان,گیاه داروئی,مواد معدنی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4212.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4212_4e4dbc4a93bdd241141ae289e60b4617.pdf} } @article { author = {hozhabri, Fardin and Darabi, Mahin and Moeini, Mohammad Mehdi}, title = {Assessing the various copper supplements effect on performance, some blood parameters and humoral immune response of male Sanjabi lambs}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {101-116}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14682.1620}, abstract = {Background and objectives: Copper is a microelement that is present in many important processes in the body and plays a vital role. Copper deficiency in some parts of the world is a major problem in ruminants. For this reason, dietary supplements are commonly used to regulate the diet of sheep to compensate for copper deficiency. Therefore, this study was carried out to evaluate the effects of two forms of copper supplement on performance, some blood parameters and carcass traits of male Sanjabi lambs. Materials and methods: A total of 15 male lambs (26.04±3.38 Kg, 3-4 months) in three groups of five placed in individual pens for a period of 90 days using completely randomized design. The treatments included: (1) basal diet (containing 5.6 mg Cu/kg DM; control) without supplementary Cu, (2) basal diet + 15 mg/kg DM Cu- Lys and (3) basal diet + 15 mg/kg DM Nano-Cu. Supplements on a daily basis, were allocated to the lambs along with basal diet. On days zero, 60, 30 and 90 blood samples were taken from jugular vein and the concentration of plasma Cu and Zn, serum ceruloplasmin level, superoxide dismutase enzyme activity (SOD), total antioxidant capacity (TAC), malondialdehyde index (MDA), differential count of white blood cells and hematocrit was determined. In the end of experiment, three lambs were slaughtered from each group using standard method. Quadriceps tissue, liver, kidney and spleen samples were taken to measure the amount of Cu and some carcass traits were measured. Results: The use of Cu supplement in various forms had no effect on growth performance of lambs. Copper supplementation had no effect on SOD and TAC, but the MDA index of blood serum was lower compared to the control (P<0.05). Hematocrit in lambs fed diets containing Cu supplements were not significantly different than the control but the percentage of lymphocyte in lambs received organic Cu and neutrophil percentage in lambs of Nano Cu group were lowest (P<0.05). Addition of Cu-Lys to the diet increased plasma Cu concentration compared to control and Nano-Cu groups (P<0.01) and plasma Zn concentration tended to decrease (P>0.05). Also, supplementation of diet with Cu had no effect on ceruloplasmin concentration, significantly. The amount of copper deposited in liver and spleen tissues of Cu supplemented groups were higher than those of the control (P<0.05). Conclusion: In general, the results showed that the use of Cu supplement in the form of organic or Nano did not influence growth performance. In addition to that antioxidant status and humoral systems of lambs were not affected, however, malondialdehyde index was improved.}, keywords = {Antioxidant,ceruloplasmin,Nano copper,organic copper}, title_fa = {بررسی اثرمکملهای مختلف مس برعملکرد، برخی فراسنجه های خون و پاسخ ایمنی همورال دربره‌های نرسنجابی}, abstract_fa = {سابقه و هدف: مس از عناصر کم‌مصرف می باشد که در بسیاری از فرآیندهای مهم بدن حضور دارد و نقش حیاتی ایفا میکند. کمبود مس در برخی نواحی جهان یک مشکل عمده در نشخوارکنندگان محسوب میشود. به همین منظور در تنظیم جیره غذایی گوسفند برای جبران کمبود مس معمولاً از مکمل‌های تغذیه‌ای استفاده می‌شود. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثر دو فرم مکمل مس بر عملکرد، برخی فراسنجه‌های خونی و صفات لاشه بره‌های نر سنجابی طراحی شد. مواد و روش‌ها: تعداد 15 راس بره نر (38/3±04/26 کیلوگرم؛ 3 -4 ماهه) در سه گروه پنج راسی در قالب طرح کاملاً تصادفی در جایگاه انفرادی به مدت 90 روز نگهداری شدند. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد، محتوی 6/5 میلی گرم در کیلوگرم مس) بدون مکمل مس، جیره پایه+15 میلی‌گرم مس- لایزین در کیلوگرم ماده خشک و جیره پایه+ 15 میلی گرم نانومس در کیلوگرم ماده خشک بودند. مکمل‌ها روزانه به همراه جیره پایه در اختیار بره‌ها قرار گرفت. در روزهای صفر،60،30 و90 آزمایش از ورید وداج بره ها خونگیری به عمل آمد و میزان مس و روی پلاسما، میزان سرولوپلاسمین سرم، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام، شاخص مالون دی آلدهید، شمارش تفریقی گلبول های سفید خون و هماتوکریت تعیین گردید. در پایان آزمایش، تعداد 3 راس بره از هر گروه به روش استاندارد ذبح گردید و از بافت های چهارسر ران، کبد، کلیه و طحال برای اندازه گیری میزان مس، نمونه برداری شد و برخی صفات لاشه مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: استفاده از مکمل مس در فرم‌های مختلف تاثیری بر عملکرد رشد بره ها نداشت. استفاده از مکمل مس تاثیری بر فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل نداشت ولی شاخص مالون‌دی‌آلدئید سرم خون در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). درصد هماتوکریت دربره‌های تغذیه شده با جیره حاوی مکمل مس نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت ( 05/0<P) ولی درصد لنفوسیت در بره‌های دریافت‌کننده مس آلی و درصد نوتروفیل در بره‌های گروه مس نانو کمترین بود (05/0>P). افزودن مکمل مس-لیزین به جیره غلظت مس پلاسما را نسبت به گروه های شاهد و مکمل نانو مس افزایش داد (01/0>P) و غلظت روی پلاسما روند کاهشی داشت (05/0<P). همچنین مکمل نمودن جیره با مس تاثیر معنی‌داری بر غلظت سرولوپلاسمین نداشت. میزان ذخیره عنصر مس در بافت‌های کبد و طحال گروه‌های دریافت‌کننده مکمل مس نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (05/0>P). نتیجه‌گیری: در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از مکمل مس به فرم‌های آلی یا نانو تاثیر معنی‌داری بر عملکرد رشد بره‌ها نداشت. علاوه براین وضعیت آنتی اکسیدانی و سیستم همورال بره ها نیز تحت تاثیر قرار نگرفت هرچند سبب بهبود شاخص مالون‌دی‌آلدئید سرم خون شد.}, keywords_fa = {مس آلی,نانو مس,سرولوپلاسمین,آنتی اکسیدان}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4213.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4213_b708069ddf1da2d12ae43d0f399f85ae.pdf} } @article { author = {Alahyari, Sina and Chaji, Morteza and Mamouei, Morteza}, title = {Effect of high levels of zinc supplementation in feed on blood serum leptin concentration in late gestation cows, calves serum immunoglobulin G and total protein and their health}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {117-126}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14887.1631}, abstract = {Background and objectives: Increase in blood Zn bioavailability improves production and immune system. Due to the relation among zinc, leptin and immune system, this trial conducted to investigate the effect of zinc supplementation more than NRC recommendation on serum concentration of zinc and leptin in late gestation cows and its consequent colostral IgG and also its passive transfer to newborn calves, calves serum total protein and health scores. Materials and methods: This trial was conducted from 25 days before expected parturition day to 30 days after calving. Thirty-six multiparous Holstein cows by mean of 3.1 and 2.9 lactation for control and high zinc level treatment respectively, fed diets containing 75 and 150 mg/kg of dry mater Zn. Feeding was once a day at 09:00. Diets were isocalorie and isonitrogenous and the only difference was the proportion of Zn. Blood samples were taken from cows tail vein to determine Zn and leptin concentrations on -25 and -5 days relative to estimated parturition time. Immediately postcalving, calves were weighed and removed from the dam to prevent nursing and cows were moved to a maternity barn, milked, and a colostrum sample was collected. Calves fed colostrum of their own dam and a sample of colostrum used to determine concentration of IgG. Calves jugular vein used for blood sampling to test seral IgG and total protein twenty-four hour after birth. Individual animal health score (nasal, eye and ear, fecal, cough and rectal temperature) were assigned (using a calf health-scoring system developed by the School of Veterinary Medicine, University of Wisconsin-Madison) to calves for 30 days. Results: Using 150 mg/kg of Zn in the diet increased seral Zn and leptin 5 days before calving compared with control (P<0.05). Colostral IgG and also calves seral IgG and total protein increased by consuming high level of Zn. Positive correlation was observed between colostral and calves seral IgG. Calves health scores had no significant difference between treatments. Conclusion: Probably supplementation of high level of Zn in late gestation diets, by increasing in dams seral Zn and leptin, improves calves immune system. Results: Using 150 mg/kg of Zn in the diet increased seral Zn and leptin 5 days before calving compared with control (P<0.05). Colostral IgG and also calves seral IgG and total protein increased by consuming high level of Zn. Positive correlation was observed between colostral and calves seral IgG. Calves health scores had no significant difference between treatments. Conclusion: Probably supplementation of high level of Zn in late gestation diets, by increasing in dams seral Zn and leptin, improves calves immune system.}, keywords = {Immunoglobulin G,Leptin,Zinc}, title_fa = {تاثیر سطوح بالای مکمل روی در خوراک بر غلظت لپتین سرم خون گاوهای انتظار زایمان و سطح ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم و سلامت گوساله‌ها}, abstract_fa = {سابقه و هدف: افزایش فراهمی روی در خون باعث بهبود تولید و تقویت سیستم ایمنی می‌شود. با توجه به ارتباط بین روی، لپتین و سیستم ایمنی، این آزمایش با هدف بررسی تاثیر مکمل روی بالاتر از سطح توصیه شده توسط ان آر سی بر غلظت سرمی روی و لپتین در گاوهای انتظار زایمان و در پی آن میزان ایمیونوگلوبولین جی آغوز و انتقال آن‌ها به گوساله انجام شد. مواد و روش‌ها: این آزمایش از 25 روز قبل از تاریخ زایش تخمینی تا 30 روز بعد از زایش انجام شد. تعداد 36 راس گاو شیری هلشتاین با میانگین شکم 1/3 و 9/2 به ترتیب برای تیمار شاهد دارای 75 و تیمار حاوی روی بالا با 150 میلی‌گرم در کیلوگرم مکمل روی گروه بندی شدند. خوراک دهی به گاوها یک بار در روز راس ساعت نه صبح انجام شد و غیر از مقدار روی تفاوتی بین جیره‌ دو گروه تیماری وجود نداشت. برای اندازه گیری غلظت روی و لپتین سرم، نمونه‌های خون از گاوهای والد در روزهای 25- و 5- نسبت به روز زایش از ورید دم گرفته شد.در دو ساعت بعد از زایمان، هر گوساله دو بار به صورت آزاد از آغوز مادر خود تغذیه شده و نمونه‌ای از آن برای اندازه‌گیری ایمیونوگلوبولین جی آغوز استفاده شد. در 24 ساعت بعد از تولد گوساله، برای سنجش ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم گوساله از ورید گردنی خون‌گیری شد. نمره سلامت (بینی، چشم و گوش، مدفوع، سرفه بعلاوه‌ی دمای رکتوم) به صورت جداگانه برای هر گوساله تا 30 روز پس از تولد ثبت شد. یافته‌ها: استفاده از 150 میلی‌گرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنی‌دار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P<). غلظت ایمیونوگلوبولین جی آغوز و همچنین ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم نیز تحت تاثیر تیمار افزایش یافت (۰۵/۰P<). همبستگی مثبتی بین ایمیونوگلوبولین جی آغوز و سرم گوساله‌ها مشاهده شد (۰۵/۰P<). نمره سلامت گوساله‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت. نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیره‌ی گاوهای دوره‌ی انتقال، می‌تواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوساله‌ها کمک کند. یافته‌ها: استفاده از 150 میلی‌گرم در کیلو گرم مکمل روی در جیره باعث افزایش معنی‌دار غلظت سرمی روی و لپتین گاوها در روز 5- نسبت به شاهد شد (۰۵/۰P<). غلظت ایمیونوگلوبولین جی آغوز و همچنین ایمیونوگلوبولین جی و پروتئین کل سرم نیز تحت تاثیر تیمار افزایش یافت (۰۵/۰P<). همبستگی مثبتی بین ایمیونوگلوبولین جی آغوز و سرم گوساله‌ها مشاهده شد (۰۵/۰P<). نمره سلامت گوساله‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت. نتیجه گیری: احتمالا استفاده از مقادیر روی بالاتر از توصیه ان آر سی در جیره‌ی گاوهای دوره‌ی انتقال، می‌تواند با افزایش سطح روی و لپتین سرم خون والد به بهبود و تقویت سیستم ایمنی گوساله‌ها کمک کند.}, keywords_fa = {روی,لپتین,ایمیونوگلوبولین جی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4214.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4214_cdd0f8dee5c3d6b6757819c725cca541.pdf} } @article { author = {Asadi, mohammad and Toghdory, Abdolhakim and Ghoorchi, Taghi and kargar, shahryar}, title = {The effect of physical form of concentrate and buffer type on the activity of some hydrolytic enzymes of different segments of rumen fluid, nitrogen Retention and hematology in Dalagh fattening lambs}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {127-146}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.14976.1632}, abstract = {Abstract Background and objectives: In sheep fattening, due to diets that contain high concentrate and low forage, it is possible to reduce the balance of the rumen environment. According to researches, the activity of rumen enzymes also varies with regard to the rumen status, especially pH, and the inherent nature of buffers in improving the rumen's environmental conditions, as well as the possible effect of the physical form of the concentrate on ruminal activity. The present study aimed to investigate the effect of the physical form of the concentrate (pellet and mash) and buffer type of ration (bicarbonate sodium and sesquisodium carbonate) on the activity of some ruminal hydrolytic enzymes including carboxymethyl cellulase, microcrystalline cellulase, Filter paper decomposition activity, protease and alpha amylase in different segments of rumen fluid (including solid, extracellular and intracellular sections) and nitrogen retention and blood hematology of Dalagh fattening lambs. Materials and Methods: In order to investigate the effect of the physical form of the concentrate and the buffer type of diet on the activity of some hydrolytic ruminal enzymes, nitrogen retention and blood hematology in Dalagh fattening lambs, used 28 male lambs in 6±1.2 months and average weight of 28±2.7. This experiment was conducted in a completely randomized design with a 2 × 2 factorial arrangement and a 98-day period (14 days of adaptation and 84 days of the main period) with 4 treatments and 7 replications. Rumen fluid sampling was performed to measure the activity of some hydrolytic enzymes during the final week of the experiment. Also, on day 60, 4 lambs were randomly selected from each treatment and transferred to metabolic cages. After 3 days of adaptation, for 6 consecutive days, the urine and faces were collected so that the nitrogen balance was also measured using nitrogen consumption and excretion It was estimated through urine and faces. To determine the blood parameters, in final day, 3 hours after the morning feeding, blood was taken from the vein and immediately transferred to the laboratory. Blood parameters such as white blood cells, neutrophils, eosinophil’s, lymphocytes and monocytes were measured and red blood cells, hemoglobin, hematocrit, mean blood cell counts, mean hemoglobin, and mean hemoglobin concentration were also determined. Results: Based on the results, change in physical form of the concentrate and the buffer type did not have a significant effect on the activity of the total carboxymethyl cellulase enzymes, microcrystalline cellulase, and activity of filter paper decomposition, alpha amylase and protease. Although the experimental diets have been effective in the activity of various segments protease enzymes and filter paper decomposition activity. This effect has not been sufficient to alter the overall activity of these enzymes. In relation to nitrogen balance, no significant difference was found between nitrogen intake, total nitrogen and nitrogen retention in experimental groups, and only excreted nitrogen through feces under the influence of sesquisodium carbonate buffer increased compared to those receiving sodium bicarbonate buffer. Also, no significant differences were found between the hematological parameters of the lambs. Conclusion: This study showed that the physical form of the concentrate and the buffer type had a significant difference in the activity of the total carboxymethyl cellulase enzymes, microcrystalline cellulase, activity of filter paper decomposition, alpha amylase and protease and nitrogen balance, as well as there are no, between hematology parameters.}, keywords = {Nitrogen retention,Buffer,Physical form of concentrate,enzyme activity of rumen,hematology}, title_fa = {تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر فعالیت برخی از آنزیم های هیدرولیتیک بخش های مختلف شیرابه شکمبه، ابقای نیتروژن و هماتولوژی در بره های پرواری دالاق}, abstract_fa = {چکیده سابقه و هدف: در پرواربندی گوسفندان، بدلیل مصرف جیره ای که حاوی میزان کنسانتره بالا و علوفه پایین ، بر هم خوردن تعادل محیط شکمبه امری یحتمل به نظر می‌رسد. باتوجه به تحقیقات صورت گرفته فعالیّت آنزیمهای شکمبه نیز با توجه به وضعیت شکمبه بخصوصpH تغییر میکند و خاصیت ذاتی بافر ها مبنی بر بهبود شرایط محیطی شکمبه و همچنین تاثیر احتمالی شکل فیزیکی کنسانتره بر فعالیت شکمبه، تحقیق حاضر جهت بررسی تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره(پلت و آردی) و نوع بافر جیره (بی‌کربنات‌سدیم و سسکویی‌سدیم‌بی‌کربنات) بر فعالیّت برخی آنزیمهای هیدرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، پروتئاز و آلفا آمیلاز در بخشهای مختلف شیرابه شکمبه (شامل بخش جامد، خارج سلولی و درون سلولی) و ابقای نیتروژن و همچنین هماتولوژی خون بره های پرواری دالاق انجام گرفت. موادوروش ها: به منظور بررسی تاثیر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر جیره بر بر فعالیّت برخی آنزیم‌های هیدرولیتیک شکمبه، ابقای نیتروژن و هماتولوژی خون در بره های پرواری نژاد دالاق از 28 رأس بره ی نر 2/1±6 ماهه با میانگین وزن 7/2±28 استفاده شد.این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل2*2 و در دوره 98 روزه ( 14روز عادت پذیری و 84 روز دوره اصلی) با 4 تیمار و7 تکرار انجام شد. نمونه گیری از مایع شکمبه جهت اندازه گیری فعالیّت برخی آنزیم های هیدرولیتیک شکمبه در هفته ی پایانی دوره اصلی صورت گرفت تا آزمایش های مربوط به این پارامتر انجام شود. همچنین در روز 60 پرواربندی 4رأس بره از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و به قفس های متابولیکی منتقل شدند وبعد از 3روز عادت پذیری به مدت 6 روز متوالی، ادرار و مدفوع گوسفندان جمع آوری شد تا تعادل نیتروژن نیز با استفاده از مقادیر مصرف و دفع ازت از طریق ادرار و مدفوع برآورد شد. برای تعیین فراسنجه هـای خـونی روز پایانی 3 ساعت بعد از وعده خوراک مصرفی صـبح، خون گیری از سیاهرگ وداج گرفته شد و بلافاصـله به آزمایشگاه انتقال یافـت. پارامترهای خونی از جمله گلبولهای سـفید خون، نوتروفیل، ائوزینوفیل، لمفوسیت و مونوسیت اندازه گیـری شـد و گلبولهـای قرمـز خـون، هموگلـوبین، هماتوکریـت، حجـم متوسـط گلبولهای قرمـز، میـانگین هموگلـوبین سـلولی و میـانگین غلظـت هموگلوبین سلولی نیز تعیین گردید. یافته‌ها: براساس نتایج به دست آمده تغییر شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر تاثیر معنی‌داری در فعالیت کل آنزیم های کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز(آویسلاز)، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، آلفا آمیلاز و پروتئاز ندارد. با وجود این که جیره تیمارهای آزمایشی در فعالیت بخش‌های مختلف آنزیم پروتئاز و فعالیّت تجزیه کاغذ صافی اثر گذار بوده است اما این تاثیر به حدی نبوده که فعالیت کل این آنزیم ها را تغییردهد. در رابطه با توازن نیتروژن نیز اختلاف معنی داری بین نیتروژن مصرفی، مجموع نیتروژن دفعی و ابقا نیتروژن در بین گروه های آزمایشی یافت نشد و تنها نیتروژن دفعی از طریق مدفوع تحت تاثیر بافر سسکویی سدیم کربنات نسبت به گروه های دریافت کننده بافر بی کربنات سدیم افزایش یافت. همچنین هیچ گونه اختلاف معنی داری بین پارامترهای هماتولوژی بره ها نیز مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: این مطالعه مشخص نمود که شکل فیزیکی کنسانتره و نوع بافر اختلاف معنی داری را در فعالیت کل آنزیم های کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز(آویسلاز)، فعالیّت تجزیه کاغذ صافی، آلفا آمیلاز و پروتئاز و توازن نیتروژن و همچنین داری بین پارامترهای هماتولوژی بره ها ندارد.}, keywords_fa = {ابقای نیتروژن,بافر,شکل فیزیکی کنسانتره,فعالیت آنزیمی شکمبه,هماتولوژی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4215.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4215_4f42931fa1ccf358a89c0908c2ad9477.pdf} } @article { author = {تقوی چمازکتی, عاطفه and مسلمی پور, فرید and مصطفی لو, یوسف and قنبری, فرزاد}, title = {The effect of lecithin animals, plants on properties of bovine serum albumin cryopreservation and bull semen fertility}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {147-154}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {10.22069/ejrr.2018.13011.1535}, abstract = {Background and objectives: The storing and cryopreservation of livestock semen for long time cause using possible benefits of the best genetic reservoirs, but during cryopreservation, damages from peroxidation and cold shock lead to a lowered semen fertility. So, using compounds in semen extender effective on fertility is pivotal. In this study, three experiments were conducted to investigate effect of different soy lecithin instead of egg yolk in Tris extender and also adding bovine serum albumin on fertility traits of bovine semen stored under three thermal conditions; room temperature (24°C), chilling temperature (5°C), and frozen in liquid nitrogen. Materials and methods: semen samples were collected from four Holstein bulls (about 3 years old) using artificial vagina and pooled after initial quality evaluation. Semen samples then were extended by four different extenders containing egg yolk (20%) and three levels of soy lecithin (0.5, 1 and 1.5%). Before filling 0.5ml straws with extended semen, 10mg bovine serum albumin was added to the half of straws. Straws were stored at three thermal conditions; under room temperature and evaluation at hours 3, 6 and 9, under chilling temperature and evaluation at hours 3, 24 and 48, and under freezing condition and evaluation of thawed straws at days 5, 10 and 15 post-freezing. Sperm concentrations, viability and motility were evaluated microscopically. Data were analyzed as a 2×4×3 factorial experiment (including extender, bovine serum albumin and time effects) with a completely randomized design. Means comparison was by the least significant difference test. Results: Results from the experiment under room temperature showed that the effects of extender and time on sperm viability and motility were significant (p<0.01) but adding albumin had no significant effect on that. The highest sperm viability and motility percentages were 99.88 and 99.75 in egg yolk group at h 3, respectively. Regarding to the results from chilling condition, the effects of extender and time on sperm viability and motility were significant (p<0.01) but adding albumin showed no significant effect. The highest sperm viability and motility percentages were 98.34 and 97.67 in egg yolk group at h 3, respectively. The effects of extender and time on sperm viability and the effect of extender, albumin and time on sperm motility after thawing were significant (p<0.05). The highest sperm viability and motility percentages were 68.18 and 65.62 in egg yolk group at day 5 post-freezing, respectively. Conclusion: Generally, results of the study showed that in Tris semen extender, using egg yolk than soy lecithin has priority for storing bull semen in liquid and frozen conditions. Furthermore, adding bovine serum albumin into extender is not effective on bovine sperm viability and motility.}, keywords = {Semen extender,Sperm traits,Bovine serum albumin,Bull}, title_fa = {اثر استفاده از لسیتین سویا در رقیق کننده و افزودن آلبومین سرم گاوی بر باروری منی گاو در شرایط نگهداری مختلف}, abstract_fa = {سابقه و هدف: ذخیره و نگهداری سرمایی منی دام‌ها در دوره‌های طولانی‌تر، استفاده از ذخایر ژنتیکی بهتر را امکان‌پذیر می‌سازد که در این بین، آسیب ناشی از پراکسیداسیون و شوک سرمایی باعث کاهش باروری منی می‌شود. بنابراین استفاده از موادی در ترکیب رقیق کننده که بتواند در حفظ باروری اسپرم موثر باشد، بسیار مهم خواهد بود. در این تحقیق، به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف لسیتین سویا به جای زرده تخم‌مرغ در رقیق‌کننده تریس و همچنین اثر افزودن آلبومین سرم گاوی بر ویژگی‌های باروری منی گاو، سه آزمایش در سه شرایط دمایی نگهداری شامل دمای اتاق (C°24)، دمای یخچال (C°5) و به صورت منجمد در ازت مایع انجام شد. مواد و روش‌ها: نمونه‌های منی از چهار رأس گاو 3 ساله نژاد هلشتاین و با استفاده از مهبل مصنوعی جمع‌آوری شده و پس از ارزیابی اولیه کیفیت آنها با هم مخلوط شدند. سپس نمونه‌های منی با چهار نوع رقیق کننده مختلف دارای زرده تخم مرغ و سه سطح 5/0، 1 و 5/1 درصد لسیتین سویا رقیق شدند. قبل از پر کردن پایوت‌های نیم سی‌سی با منی رقیق شده، به نیمی از آنها 10 میلی‌گرم آلبومین سرم گاوی افزوده شد. پایوت‌ها در سه شرایط دمایی نگهداری شدند؛ در دمای اتاق و و ارزیابی نمونه‌ها در ساعت‌های 3، 6 و 9، در دمای یخچال و و ارزیابی نمونه‌ها در ساعت‌های 3، 24 و 48 و در حالت انجماد در ازت و ارزیابی نمونه‌های یخ‌گشایی شده در روزهای 5، 10 و 15 روز بعد از انجماد. غلظت و درصد زنده‌مانی و جنبایی اسپرم‌ها به روش میکروسکوپی ارزیابی شدند. داده‌ها بر اساس آزمایش فاکتوریل 3×4×2 (شامل اثرات رقیق کننده، آلبومین سرم گاوی و زمان) با آرایش طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه میانگین‌ها با آزمون حداقل تفاوت معنی‌دار بود. یافته‌ها: نتایج آزمایش در دمای اتاق نشان داد که اثر رقیق‌کننده و زمان بر زنده‌مانی و جنبایی اسپرم‌ها معنی‌دار بود (01/ 0p<) ولی اثر افزودن آلبومین تاثیر معنی‌دار بر آن نداشت. بیشترین زنده‌مانی (88/99 درصد) و جنبایی (75/99 درصد) اسپرم‌ها در گروه زرده تخم‌مرغ در ساعت سه مشاهده شد. در مورد نتایج آزمایش در دمای یخچال، اثر رقیق‌کننده و زمان بر زنده‌مانی و جنبایی اسپرم‌ها معنی‌دار بود (01/ 0p<) ولی اثر افزودن آلبومین تاثیر معنی‌دار بر آن نداشت. بیشترین زنده‌مانی (34/98 درصد) و جنبایی (67/97 درصد) اسپرم‌ها در گروه زرده تخم‌مرغ در ساعت سه مشاهده شد. اثر رقیق‌کننده و زمان بر زنده‌مانی و اثر رقیق‌کننده، آلبومین و زمان بر جنبایی اسپرم‌های منجمد پس از یخ‌گشایی معنی‌دار بود (05/ 0p<). بیشترین زنده‌مانی (18/68 درصد) و جنبایی (62/65 درصد) اسپرم‌ها به‌ترتیب در گروه زرده تخم‌مرغ در روز 5 بعد از انجماد بود. نتیجه‌گیری کلی: در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که در رقیق‌کننده تریس، استفاده از زرده تخم‌مرغ نسبت به لسیتین سویا در شرایط نگهداری مایع و انجماد منی گاو برتری دارد. همچنین، افزودن سرم آلبومین گاوی به رقیق کننده تاثیری در بهبود زنده‌مانی و جنبایی اسپرم‌های منی گاو ندارد.}, keywords_fa = {رقیق کننده منی,ویژگی اسپرم,آلبومین سرم گاوی,گاو}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4216.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_4216_29ab97d3437dc38867eb530a8716a6c6.pdf} }