@article { author = {Vatanparast, Mohammad and Azarfar, Arash and Khosravinia, Heshmatallah}, title = {Effects of feeding of different levels dried deoiled Satureja khuzestanica on fattening performance of Farahanilambs}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {1-16}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {Abstract An experiment was carried out to investigate the possible effects of inclusion of dried de-oiled Savory (Satureja khuzestanica) on production performance, nutrients intake and apparent total tract digestibility of nutrients of finishing lambs. Thirty Farhani lambs with average body weight of 33.6±1.4 kg were used. The lambs were randomly divided into five groups and individually fed with the experimental diets. In the experimental diets, alfalfa was replaced by dried de-oiled Savory at the levels of 0 (control diet), 25, 50, 75 and 100 percent.  The lambs were finished for 60 days with a 15-day adaptation period. During the finishing periods the lambs were weighed individually every 15 days and average daily gain, average feed consumption and feed conversion ratio were determined. At the end of experiment, the lambs were slaughtered and their carcass weights and carcass efficiency were determined. The results of current study showed that the experimental diets had no effect on production parameters of lambs assessed (P>0.05). Dietary treatments did not have any significant effect on dry matter and nutrients intake (P>0.05). Compared to control group, replacement of alfalfa with dried de-oiled Savory at the level of 75 percent significantly increased theoretical mature body weight of lambs (PSatureja khuzestanica in high concentrate lamb’s finishing diets without showing any adverse effect on production performance of lambs.}, keywords = {Keywords: Satureja khuzestanica,Essential oils,Finishing lambs}, title_fa = {بررسی استفاده از سطوح مختلف تفاله اسانس¬گیری شده گیاه مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی بره های پرواری}, abstract_fa = {تعداد 30 رأس بره نر نژاد فراهانی میانگین وزن 4/1±6/33 به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم و در جایگاه‌های انفرادی نگهداری شدند. 15 روز دوره عادت‌پذیری و 60 روز دوره پروربندی در نظر گرفته شد. در جیره‌های آزمایشی به ترتیب مقادیر صفر (تیمار شاهد)، 25 (تیمار 2)، 50 (تیمار 3)، 75 (تیمار 4) و 100 (تیمار 5) درصد تفاله مرزه جایگزین یونجه گردید. وزن‌کشی دوره‌ای گوسفندان هر 15 روز یکبار انجام گرفت. در پایان دوره همه گوسفندان کشتار و وزن لاشه ‌آنها ثبت گردید. مصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا، pH شکمبه، وزن نهایی، وزن و بازده لاشه تحت تأثیر جیره ‌های آزمایش قرار نگرفتند (05/0P >). مصرف ماده خشک و سایر مواد مغذی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی‌داری نداشت(05/0P >). بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی‌داری از نظر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و سایر مواد مغذی مشاهده نشد (05/0P >). جایگزینی تفاله مرزه به جای یونجه در سطح 75 درصد به طور معنی‌داری حداکثر وزن زنده بلوغ را در مقایسه با تیمارها شاهد افزایش داد (05/0>P). زمان تأخیر (سنی که در آن رشد شتابنده به رشد کاهنده تبدیل گردید) در تیمار 4 به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). نتایج این پژوهش نشان داد که تفاله اسانس‌گیری شده مرزه می‌تواند بدون ایجاد هرگونه اثرات منفی بر عملکرد تولیدی در جیره بره‌های پرواری با کنسانتره بالا به جای بخش علوفه ای استفاده شود.}, keywords_fa = {تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی,اسانس های روغنی,بره های پرواری}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1223.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1223_7284c3447dedff8995b58be57cc41104.pdf} } @article { author = {طالب زاده, راضیه and علیپور, داریوش and سحرخیز, محمد جمال and ملکی, مصطفی}, title = {In vitro evaluation of the effects of Ajowan (CarumcopticumL.) essential oils on the parameters of ruminal fermentation}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {17-30}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {  Abstract             The aim of this study was to evaluate the effect of Ajowan essential oils (AEO) on rumen fermentation using in vitro gas production. Therefore, different doses of AEO (i.e., 0, 150, 300, 450 or 600 ppm) were added to the syringes of the gas production. A typical diet of growing lambs was used as fermentation substrate.  At the first step, the gas production syringes were incubated for 144 hours to estimate kinetics of fermentation (i.e., asymptotic gas production, lag time and extent of dry matter degradation). At the second phase, concentration of total volatile fatty acids (TVFA), ammonia, microbial mass and true organic matter digestibility were determined. Inclusion of AEO decreased asymptotic gas production and extent of dry matter degradability. Using AEO at levels of 150 or 300 ppm enhanced microbial mass. Partitioning factor also increased in parallel with the increment of AEO level, whereas true organic matter digestibility declined. Overall, the result of this study showed the antimicrobial activity of AEO against rumen microorganisms. AEO has the potential for modulating rumen fermentation and further research is needed to assess its effect upon microbial biomass and profile of individual fatty acids at lower doses of inclusion.}, keywords = {Keywords:Ajowan,Rumen fermentation,in vitro gas production,Microbial mass}, title_fa = {بررسی اثر اسانس روغنی زنیان (Carum copticum L.) بر فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای در شرایط آزمایشگاهی}, abstract_fa = {هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر اسانس روغنی زنیان بر فراسنجه‌های تخمیر یک جیره گوسفند پرواری با استفاده از آزمون تولید گاز بود. بدین منظور سطوح مختلف اسانس زنیان (صفر، 150، 300، 450 و 600 میلی‌گرم در لیتر) به سرنگ‌های اندازه گیری گاز که حاوی جیره بودند، افزوده شد. در مرحله اول انکوباسیون به مدت 144 ساعت به طول انجامید و فراسنجه‌های حداکثر گاز تولیدی بالقوه یا نقطه مجانب منحنی تولید گاز (A)، فاز تاخیر (L) و تجزیه پذیری ماده خشک برآورد گردید. در مرحله دوم پس از 24 ساعت انکوباسیون مقدار گاز تولیدی، غلظت کل اسیدهای چرب فرار، آمونیاک، توده‌ی میکروبی، ضریب تفکیک و قابلیت هضم حقیقی ماده‌ی آلی اندازه‌گیری شد. افزودن اسانس زنیان باعث شد فراسنجه‌های A و تجزیه پذیری ماده‌ی خشک کاهش یابد و در مقابل فاز تاخیر افزایش یافت. استفاده از اسانس باعث افزایش توده‌ی میکروبی در سطوح 150 و 300 میلی گرم در لیتر در مقایسه با سایر تیمارها شد. ضریب تفکیک نیز تحت تاثیر اسانس زنیان به طور معنی‌داری افزایش یافت. با افزایش دوز اسانس مورد استفاده قابلیت هضم حقیقی ماده‌ی آلی نیز کاهش یافت. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس زنیان دارای فعالیت ضد میکروبی علیه میکروارگانیسم‌های شکمبه است و در سطوح بالا مهار کننده‌ی تخمیر است. این اسانس توانایی تغییر در تخمیر شکمبه‌ای را دارد و بهتر است اثرات آن در سطوح پایین تر بر تولید اسیدهای چرب و توده‌ی میکروبی مورد ارزیابی قرار گیرد.}, keywords_fa = {زنیان,تخمیر شکمبه‌ای,آزمون تولید گاز,توده‌ی میکروبی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1224.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1224_0f245b419cad86972502cbf35600e6c5.pdf} } @article { author = {نقابی, نرجس and جلیلوند, قاسم and یوسف الهی, lمصطفی and شجاعیان, کمال}, title = {Effect of different levels of yeast (Saccaromyses cerveasia) and molasses on the nutritive value of Atriplex lentiformis silage}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {31-50}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {Abstract             This study was conducted to investigate the effects of different levels of yeast and molasses on chemical composition and nutritional value of Artiplex lentiformis silage. The levels of yeast include: zero (control), 2.5 and 5 g/kg dry matter and levels of molasses include: zero (control), 10 and 15 percent that were added to Atriplex and then ensiled. The experiment arranged in a factorial method (3×3) on based a completely randomized design. After determination of dry matter and chemical composition, gas production test and their parameters investigated in treatments. Results showed that adding the levels of 2.5 g/kg yeast, increased DM content and pH, and decreased WSC content of silage. Adding the levels of 5 g/kg yeast increased DM, ash, NDF, ADF and decreased OM,  EE, WSC content  and pH but had not significantly effects on CP content (P>0.05). Adding the levels of 10 and 15 percentage molasses decreased NDF and ADF content but increased DM and WSC content. Highest cumulative gas production at 96 h incubation was obtained in treatment 3 (53.22) and lowest cumulative gas production was obtained in treatment 4(43.24). The levels of 5g/kg yeast and %15 molasses produced the highest amount cumulative gas production, OMD and ME. The results indicate adding levels of 5g/kg yeast and levels of 15 percentage molasses to Atriplex lentiformis silage improve its nutritive value. }, keywords = {Keywords: Yeast,Molasses,Silo,Atriplex and Gas production}, title_fa = {اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه و ملاس برارزش غذایی آتریپلکس لنتی فورمیس سیلو شده}, abstract_fa = {هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مخمر و ملاس بر روی ترکیبات شیمیایی، ارزش غذایی و گوارش پذیری سیلوی آتریپلکس لنتی فورمیس بود. مخمر در سطوح صفر(شاهد)، 5/2، 5 گرم بر کیلوگرم ماده خشک و ملاس در سه سطح، صفر(شاهد)، 10درصد و 15 درصد به آتریپلکس اضافه شده و سیلو شدند. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. ترکیبات شیمیایی آن‌ها شامل ماده خشک (DM)، ماده آلی (OM)، خاکسترخام (ASH)، دیواره سلولی (NDF)، ...) تعیین شدند. سپس برای اندازه‌گیری گوارش پذیری ماده آلی تیمارهای مورد مطالعه از آزمون تولید گاز بر روی 2 رأس گوساله نر بومی استفاده گردید. نتایج آزمایش نشان دادند افزودن سطح 5/2 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک، pH و کاهش کربوهیدرات محلول شد .سطح 5 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک، خاکستر، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز و کاهش ماده آلی، چربی، کربوهیدرات محلول و pH شد اما بر مقدار پروتئین خام تاثیر معنی داری (05/0<P) نداشت. سطح 10 درصد ملاس باعث کاهش دیواره سلولی ، دیواره سلولی بدون همی سلولز، ماده آلی و pH و افزایش ماده خشک، کربوهیدرات محلول و خاکستر شد، ولی بر پروتئین و چربی تاثیر معنی داری نداشت. سطح 15 درصد ملاس دیواره سلولی ، دیواره سلولی بدون همی سلولز، خاکستر و پروتئین را کاهش داد و باعث افزایش ماده خشک، کربوهیدرات محلول، چربی و pH شد. نتایج نشان داد که مخمر و ملاس باعث بهبودارزش غدایی سیلوی آتریپلکس گردیدولی نیاز به بررسی های بیشتر در این زمینه می باشد.}, keywords_fa = {مخمر,ملاس,آتریپلکس,سیلو,تولید گاز}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1225.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1225_bc02018f8773e45fb999477db48ddee9.pdf} } @article { author = {خیرآبادی, خبات and علیجانی, صادق and رأفت, سید عباس and مقدم, غلامعلی}, title = {Estimation of Genetic Parameters of Production Traits and Persistency of Iranian Holstein cows by Random Regression}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {51-64}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {Abstract             (Co) variance components of milk, fat and protein yield of 11368 first lactation Iranian Holstein dairy cow were estimated by single trait random regression test-day models and restricted maximum likelihood (REML) method. In this study the homogeneous residual variance was assumed throughout lactation. Estimated heritability for 305-day production traits ranged from 0.25 to 0.31 and the highest genetic correlation between different days in milk was observed for protein yield. Persistency is one of the key factors determines the amount of total milk yield during a lactation period. Persistency is heritable economic trait and an important parameter of lactation curve in dairy cattle. In this research five different persistency measures were included: 1) different between estimated breeding values (EBVs) from d 290 and d 90; 2) different between EBVS from d 1 to 100 from d 101 to 200; 3) different average of EBVs from d 255 to d 305 from d 50 to d 70; 4) summation of different EBVS for d 61 to 280 from d 60; 5) summation of the EBVS  from d 60 to 279 as a deviation from d 280, were used. Heritability’s as a function of time were calculated. Heritabilities estimated for persistency of protein yield (6-31 percentage) were slightly higher than this values for persistency of milk (7-28 percentage) and fat (3-25 percentage) yield, as well as genetic correlations between persistency and 305-day production were estimated slightly higher for protein and milk yield than thus for fat yield.}, keywords = {Keywords: Test day model,Random regression,genetic parameters,Persistency}, title_fa = {برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تداوم شیردهی گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رگرسیون تصادفی}, abstract_fa = {مؤلفه‌های (کو) واریانس شیر، چربی و پروتئین تولیدی نخستین دوره شیردهی 11368 رأس گاو شیری هلشتاین ایران با استفاده از مدل های روز آزمون رگرسیون تصادفی و روش حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) برآورد شدند. در این مطالعه برای کل دوره شیردهی واریانس های باقی مانده همگن فرض شدند. محدوده وراثت پذیری 305 روز صفات تولیدی 25/0 تا 31/0برآورد شد و بیشترین همبستگی ژنتیکی بین روزهای مختلف دوره شیردهی برای پروتئین مشاهده شد. یکی از فاکتورهای کلیدی تعیین کننده مقدار کل شیر تولیدی در طی یک دوره شیردهی، تداوم شیردهی است. تداوم شیردهی در گاوهای شیرده یک صفت اقتصادی وراثت پذیر و یک مشخصه مهم منحنی شیردهی می باشد. در این تحقیق از پنج معادله متفاوت محاسبه تداوم شامل: 1) P1، تفاوت ارزش های اصلاحی بین روز 290 و 90؛ 2) P2، تفاوت ارزش های اصلاحی بین روزهای 1 تا 100 از روزهای 101 تا 200؛ 3) P3، اختلاف متوسط ارزش اصلاحی برآورد شده برای روزهای 255 تا 305 از روزهای 50 تا 70؛ 4) P4، مجموع اختلاف ارزش های اصلاحی برای روزهای 61 تا 280 از روز 60 ؛ 5) P5، مجموع اختلاف ارزش های اصلاحی برای روزهای 60 تا 279 از روز 280 استفاده شد. وراثت پذیری ها به عنوان تابعی از زمان محاسبه شدند. وراثت پذیری های تداوم پروتئین (31/0-06/0) کمی بالاتر از این مقادیر برای تداوم شیر (28/0-07/0) و چربی (25/0-03/0) تولیدی برآورد شد، همچنین همبستگی‌های ژنتیکی بین تداوم و 305 روز تولید برای پروتئین و شیر کمی بالاتر از آن برای چربی برآورد شدند.}, keywords_fa = {واژه¬های کلیدی: مدل روز آزمون,رگرسیون تصادفی,پارامترهای ژنتیکی,تداوم شیردهی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1226.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1226_5b67219e5acfc1dedd41583153275bd7.pdf} } @article { author = {راشدی ده صحرایی, آذر and فیاضی, جمال and وطن خواه, محمود}, title = {}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {65-78}, year = {2012}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی روند همخونی و اثر آن بر عملکرد صفات رشد در گوسفند نژاد لری‌بختیاری}, abstract_fa = {هدف از انجام این مطالعه برآورد مقدار همخونی و اثر آن بر عملکرد صفات رشد، در گوسفندان لری‌بختیاری بود. برای انجام این پژوهش از اطلاعات شجره و وزن بدن در سنین مختلف (وزن تولد، یک‌ماهگی، شیرگیری، شش‌ماهگی‌، نه‌ماهگی و یک‌سالگی) 7697 رأس بره حاصل از 291 رأس قوچ و 2097 رأس میش که طی سال‌های 1368 تا 1389 در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری‌بختیاری، واقع در شهرستان شهرکرد، جمع‌آوری شده بود، استفاده شد. برای برآورد ضریب همخونی از برنامه CFC و برای محاسبه میزان تابعیت صفات از همخونی، از نرم‌افزار WOMBAT استفاده گردید. تعداد حیوانات همخون موجود در شجره 3056 رأس (5/39 درصد گله) بود. میانگین ضریب همخونی کل جمعیت و جمعیت همخون به ترتیب برابر 94/0 و 4/2 درصد برآورد گردید. مقدار تغییر در صفات به دلیل همخونی برای اوازن تولد، یک‌ماهگی، شیرگیری، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی و یک‌سالگی به ترتیب برابر 5/0+، 4/34-، 8/109-، 6/283-، 1/193- و 234- گرم محاسبه شد. بیشترین مقدار همخونی 25/31 درصد و بیشترین حیوانات همخون را حیوانات با ضریب همخونی صفر تا 5 درصد تشکیل دادند که این نتایج، در حال حاضر میزان پایین همخونی در این گله را تأیید می‌کند. روند تغییرات سالیانه ضریب همخونی 098/0 درصد و به لحاظ آماری معنی‌دار بود. بنابراین با مدیریت همخونی به صورت افزایش آمیزش‌های دور در گله و استفاده از آمیزش نرهای مولد برتر در گله به صورت کنترل شده، می‌توان از اثرات زیان‌آور احتمالی، ناشی از افزایش بیش از حد همخونی جلوگیری نمود.}, keywords_fa = {تابعیت,صفات رشد,گوسفند لری‌بختیاری,افت همخونی}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1227.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1227_cd80d6cf6ce92aaa181aa04d235e9ced.pdf} } @article { author = {Hasanpour, Yahya and Jafari Ahangari, Yousef and Akhlaghi, Amir}, title = {Monthly variations in thyroid hormones, thyrotropin, and testosterone in Dallagh rams}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {79-90}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {  Abstract The aim of this study was to evaluate the monthly variations of triiodothyronine (T3), thyroxine (T4), T3 toT4 ratio, thyroid stimulating hormone (TSH), and testosterone in Dallagh rams during the breeding and non breeding seasons. Four healthy mature rams (3-4 years old) with an average body weight of 45±5 Kg were selected and kept in the same conditions. Blood samples were collected during June to November at three-week intervals. Serum was separated by centrifugation at 3000 rpm for 5 minutes. T3, T4, TSH and testosterone were measured by radioimmunoassay. During the experimental period, statistically significant changes occurred in the levels of serum T3 and TSH (P3 and TSH were observed in November and July, respectively; whereas, the lowest amount of T3 was observed in July. There were no significant differences in T4, T3 to T4 ratio and testosterone hormone during the experimental period (P>0.05). In conclusion, results showed that reproduction in Dallagh rams is not sensitive to day length and season. Therefore, they might be implemented in breeding and non-breeding seasons.}, keywords = {Keywords: Thyroid,testosterone,Seasonal breeding,Dallagh ram,Monthly variation}, title_fa = {پاسخ هورمون های تیروئیدی و تستوسترون به تغییرات ماهانه در قوچ های دالاق}, abstract_fa = {چکیده هدف از این آزمایش بررسی تغییرات ماهانه هورمون های تیروئیدی T3 و T4 و نسبت بین آن ها و همچنین هورمونهای TSH و تستوسترون سرم قوچهای دالاق می باشد. بدین منظور چهار رأس قوچ بالغ و سالم که سن آنها بین 3 تا 4 سال و میانگین وزنی آنها 5 ± 45 کیلوگرم بود، انتخاب و در شرایط یکسان نگهداری شدند. نمونه های خون ازخرداد تا آبان ماه هر سه هفته یکبار جمع آوری و اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که اثر ماه بر مقدار هورمون T3 و TSH معنی دار بود (05/0>P )، ولی بر مقدار هورمون T4، نسبت T3 به T4 و تستوسترون تاثیری نداشت (05/0<P). بیشترین مقدار هورمونT3 در ماه آبان (10/0± 163/2 نانوگرم بر میلی لیتر) و کمترین آن در تیر ماه (15/0± 107/1 نانوگرم بر میلی لیتر) مشاهده گردید. همچنین بیشترین سطح هورمون TSH در تیر ماه با (88/0± 25/3) و کمترین آن مربوط به ماههای مرداد و شهریور (04/0±490/0) بود. در پایان یافته های این تحقیق نشان می دهد که احتمالاً تولید مثل قوچ دالاق با توجه به عدم تغییر معنی دار هورمون های تولید مثل، تحت تاثیر فصل نبوده و قوچ دالاق در تمام ماه های آزمایش توانایی تولید مثل و باروری را دارا می باشد. بنابراین به نظر می رسد، قوچ دالاق حساسیت کمتری به تغییرات طول روز و فصل دارد و می توان از آن برای جفتگیری میش ها در زمان دلخواه استفاده نمود تا بره زایی در فصل مطلوب انجام شود.}, keywords_fa = {واژه های کلیدی: هورمونهای تیروئیدی,تستوسترون,تولید مثل فصلی,قوچ دالاق,تغییرات ماهانه}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1228.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1228_ce7ca110c67e4b7934dab19e28744e37.pdf} } @article { author = {مسلمی پور, فرید}, title = {Study of Shearing Effect on Performance and Some Physiological and Metabolic Parameters in Dalagh Lambs under Ambient Heat Stress}, journal = {Journal of Ruminant Research}, volume = {1}, number = {3}, pages = {91-100}, year = {2013}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-4253}, eissn = {2345-4261}, doi = {}, abstract = {Abstract The aim of the study was to investigate the effect of shearing on performance and some metabolic and physiologic parameters in fattening lambs under heat stress. Sixteen male, fattening Dalagh lambs (3.5±0.5 months of age) were divided into two groups and maintained individually for adaptation. One group was completely shorn and another left unshorn. Duration of the study was four consecutive weeks after the shearing. Weight changes were recorded weekly and feed intake was measured three times a week. Rectal temperature, heart rate and respiratory rate were weekly measured. Blood samples were collected and used for blood metabolites and hormones' determinations. Results showed that shearing had no significant effects on feed intake and weight gain over the study. Feed conversion ratio was improved (P<0.05) by the shearing (10.70 vs. 13.26). Shearing caused a non-significant decline in rectal temperature (P>0.05). Heart rate was not affected by the shearing, but respiratory rate was significantly decreased (P<0.05) in shorn lambs (137.59 vs. 159.50 breaths/min). Blood glucose, urea and total protein levels were not affected by the shearing. Blood cortisol level was not significantly different between groups, but the shearing resulted in a marked decline in blood thyroxine level (P<0.05). The marked decline in respiratory rate and relative decline in rectal temperature by the shearing indicate a lowered response to heat stress. Furthermore, the decrease in blood thyroxin level is due to the lower body’s heat production that generally indicates an increase in energy retention in the body.}, keywords = {Shearing,Heat stress,Physiological and metabolic parameters,Lamb}, title_fa = {بررسی تاثیر پشم‌چینی بر عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک و متابولیک بره‌ها در شرایط تنش گرمایی محیطی}, abstract_fa = {هدف این تحقیق، بررسی تاثیر پشم‌چینی بر عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک و متابولیک بره‌ها در شرایط تنش گرمایی بود. شانزده بره نر پرواری نژاد دالاق (5/0±5/3 ماه) به دو گروه تقسیم و در قفس‌های انفرادی نگهداری شدند. یک گروه در اواخر خرداد پشم‌چینی کامل شد و گروه دیگر پشم‌چینی نشدند. دوره‌ی تحقیق شامل چهار هفته متوالی بعد از پشم‌چینی بود. حیوانات به طور هفتگی توزین و مصرف خوراک سه بار در هفته اندازه‌گیری گردید. دمای رکتوم، ضربان قلب و نرخ تنفس به صورت هفتگی اندازه‌گیری شد. نمونه‌های خون جمع‌آوری و برای اندازه‌گیری فراسنجه‌های خون و هورمون‌ها استفاده شد. نتایج نشان داد که پشم‌چینی اثر معنی‌داری بر مصرف خوراک و افزایش وزن هفتگی در کل دوره نداشت. ضریب تبدیل غذایی در کل دوره با پشم‌چینی به طور معنی‌داری (05/0P<) بهبود یافت (70/10 در مقابل 26/13). پشم‌چینی باعث کاهش غیرمعنی‌دار در دمای رکتوم شد (05/0<P). ضربان قلب تحت تاثیر پشم‌چینی قرار نگرفت، ولی نرخ تنفس به طور معنی‌داری (05/0P<) در اثر پشم‌چینی کاهش یافت (59/137 در مقابل 50/159 تنفس در دقیقه). غلظت گلوکز، اوره و پروتئین تام خون تحت تاثیر پشم‌چینی قرار نگرفت. غلظت کورتیزول خون بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت ولی پشم‌چینی باعث کاهش معنی‌دار در غلظت تیروکسین خون شد (05/0P<). کاهش چشمگیر نرخ تنفس و کاهش نسبی دمای رکتوم بره‌ها در اثر پشم‌چینی بیانگر کاهش پاسخ به تنش گرمایی است. همچنین، کاهش غلظت تیروکسین در راستای کاهش تولید حرارت در بدن است که بیانگر افزایش ابقای انرژی در بدن می‌باشد.}, keywords_fa = {پشم‌چینی,تنش گرمایی,شاخص‌های فیزیولوژیک و متابولیک,بره}, url = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1229.html}, eprint = {https://ejrr.gau.ac.ir/article_1229_69da1e7f72853c1cf045c6ca6cccf096.pdf} }