• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 5 (1396)
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
کشفی, حامد, تربتی نژاد, نورمحمد, یزدانی, احمدرضا, قورچی, تقی, شیرانی بید آبادی, فرهاد. (1396). تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌ شده پسته بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های پرواری. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 5(3), 27-40. doi: 10.22069/ejrr.2017.13061.1540
حامد کشفی; نورمحمد تربتی نژاد; احمدرضا یزدانی; تقی قورچی; فرهاد شیرانی بید آبادی. "تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌ شده پسته بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های پرواری". نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 5, 3, 1396, 27-40. doi: 10.22069/ejrr.2017.13061.1540
کشفی, حامد, تربتی نژاد, نورمحمد, یزدانی, احمدرضا, قورچی, تقی, شیرانی بید آبادی, فرهاد. (1396). 'تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌ شده پسته بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های پرواری', نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 5(3), pp. 27-40. doi: 10.22069/ejrr.2017.13061.1540
کشفی, حامد, تربتی نژاد, نورمحمد, یزدانی, احمدرضا, قورچی, تقی, شیرانی بید آبادی, فرهاد. تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌ شده پسته بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های پرواری. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1396; 5(3): 27-40. doi: 10.22069/ejrr.2017.13061.1540

تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌ شده پسته بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های پرواری

مقاله 3، دوره 5، شماره 3، پاییز 1396، صفحه 27-40  XML اصل مقاله (1138 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2017.13061.1540
نویسندگان
حامد کشفی 1؛ نورمحمد تربتی نژاد2؛ احمدرضا یزدانی1؛ تقی قورچی1؛ فرهاد شیرانی بید آبادی3
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2سردبیر مجله پژوهشهای نشخوارکنندگان/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3استادیار گروه اقتصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
سابقه و هدف: محصولات فرعی پسته یکی از فرآورده‌های جانبی کشاورزی است که در سال‌های اخیر در تغذیه دام مورد استفاده شده است. تحقیقات متعدد انجام شده بر روی این محصولات نشان‌دهنده این است که ضایعات پسته می‌تواند به عنوان بخشی از خوراک حیوانات نشخوارکننده استفاده گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته در جیره بره‌های پرواری بر عملکرد و قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، فیبر جیره و پروتئین خام صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: برای این آزمایش تعداد 24 رأس بره نر افشاری با میانگین وزن 5/1±6/30 کیلوگرم استفاده شد. بره‌ها به طور تصادفی بین تیمارهای آزمایشی تقسیم شدند به گونه‌ای که 6 بره (تکرار) در هر تیمار قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با 4 تیمار شامل: 1- شاهد یا جیره بدون محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته 2-جیره حاوی 10 درصد محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته 3- جیره حاوی 20 درصد محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته و 4- جیره حاوی 30 درصد محصول فرعی تانن‌گیری شده پسته انجام شد. یک دوره عادت‌دهی 14 روزه و 84 روز دوره آزمایش برای این طرح در نظر گرفته شد. در طول دوره صفات عملکردی شامل میانگین افزایش وزن روزانه، میزان خوراک مصرفی روزانه، ضریب تبدیل و وزن نهایی اندازه‌گیری شد. همچنین قابلیت هضم مواد مغذی در روز 75 به مدت 5 روز با جمع‌آوری نمونه‌های مدفوع و از طریق اندازه‌گیری خاکستر نامحلول در اسید تعیین شد.
یافته‌ها: نتایج آزمایش نشان داد که سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته تأثیر معنی‌داری بر خوراک مصرفی روزانه داشتند (05/0P<). در بین تیمارهای آزمایشی بیشترین میزان خوراک مصرفی مربوط به تیمار حاوی 20 درصد محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته و کمترین میزان مربوط به تیمار حاوی 30 درصد از این فرآورده فرعی پسته بود. سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری شده پسته، بر ضریب تبدیل غذایی تأثیر معنی‌داری داشت (05/0P<). بین میانگین تیمار 10 درصد و مابقی تیمارها از نظر ضریب تبدیل اختلاف معنی‌داری وجود داشت و بیشترین ضریب تبدیل مربوط به تیمار با 10 محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته و کمترین و بهترین میزان ضریب تبدیل مربوط به تیمار حاوی 20 درصد بود. تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته بر افزایش وزن روزانه از نظر آماری معنی‌دار بود (05/0P<). تأثیر سطوح مختلف محصول فرعی تانن‌گیری شده پسته بر وزن نهایی بره‌های پرواری معنی‌دار بود و بین میانگین تیمارها از نظر وزن نهایی اختلاف معنی‌داری وجود داشت. تیمارهای آزمایشی تأثیری بر قابلیت هضم ماده خشک نداشتند، امّا قابلیت هضم ماده آلی، پروتئین خام و فیبر نامحلول در شوینده خنثی تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار گرفت (05/0P<).
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه، محصول فرعی تانن‌گیری‌شده پسته تا سطح 20 درصد در جیره بره‌های پرواری بدون تأثیر نامطلوب بر عملکرد می‌تواند استفاده شود.
کلیدواژه‌ها
محصول فرعی؛ تانن؛ پرواربندی؛ ضریب تبدیل؛ قابلیت هضم
موضوعات
تغذیه دام
عنوان مقاله [English]
The effect of using different dietary levels of tannin extracted pistachio by-product on the performance and nutrients digestibility in fattening lambs
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 26
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 77
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.