اثرجایگزینی سیلاژ کدوی آجیلی با سیلاژ ذرت بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارمند مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان همدان

2 رییس دانشکده کشاورزی/ دانشگاه بوعلی سینا

3 عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

چکیده :
سابقه وهدف: با توجه به کمبود مواد خوراکی در تغذیه دام، استفاده از بقایای محصولات کشاورزی در تغذیه دام امر ضروری میباشد لذا آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف سیلاژ کدو آجیلی با سیلاژ ذرت بر عملکرد گاوهای شیری هلشتاین طراحی و انجام شد.
مواد و روشها: بدین منظور 12 راس گاو شیری هلشتاین با میانگین وزن20±650 کیلوگرم با تعداد روزهای شیردهی 10±70 روز و متوسط تولید شیر 3 ± 31 کیلوگرم در روز در قالب طرح مربع لاتین ادغام شده ناقص با 3 تیمار و4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش در 3 دوره 28 روزه اجرا شده و تیمارهای آزمایشی شامل:1) جیره شاهد حاوی سطح صفر درصد سیلوی کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت؛ 2) جیره حاوی سطح 30 درصد سیلاژ کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت؛ 3) جیره حاوی سطح 60 درصد سیلاژ کدو آجیلی جایگزین سیلاژ ذرت بودند. سیلاژ کدوی آجیلی با ترکیب 80 درصد پسماند کدوی آجیلی و 20 درصد از مخلوطی شامل85 درصد سبوس، 5 درصد ملاس و 2 درصد اوره تهیه گردید. نمونه گیری از شیر، مدفوع و ثبت مقدار خوراک مصرفی هر دام در هفت روز انتهایی هر دوره انجام شد. قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از روش مارکر خارجی اکسید کروم تعیین گردید.
یافته ها: جایگزین کردن سیلاژ ذرت با سیلاژ کدوی آجیلی در سطح 30 و 60 درصد تاثیر معنی داری بر میانگین تولید شیر، میانگین تولید شیر تحصیح شده بر اساس 4 درصد چربی، مقدار چربی، پروتئین، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر، درصد پروتئین و لاکتوز شیر، تعداد سلول های بدنی، راندمان تولید شیر، راندمان تولید شیر تحصیح شده بر اساس 4 درصد چربی و ماده خشک مصرفی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0 P).
نتیجه گیری: بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که پسماند کدوی آجیلی میتواند پس از فرآوری) مانند سیلو کردن همراه با کاه، ملاس و...) بدون اثرات منفی در تغذیه گاوهای شیری مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effects of replacing pumpkin silage (Cucurbita pepo) with corn silage on performance and nutrients digestibility in Holstein dairy cows

  1.  Abarghouie, M., Alipour, D., and Rouzbehan, Y. 2007. Comparison of core and non core chemical composition of two samples of olives of olive pulp and pulp silage digestibility coefficient. The Second Congress of Animal Science Country. Research Institute of Anim. Sci. 131-134. (In Persian).

    1. Abdollahzadeh, F., and Abdulkarimi, R. 2012. The effects of some agricultural By-products on blood metabolites, chewing behavior and physical characteristics of dairy cow diets. J. Life Sci. 9(4): 81-85.
    2. AOAC. 1990. Official methods of Analysis. 15th ed. Association of official Analytical chemists. Washington, D.C., USA.
    3. Azizi, O., Karimi, S., and Sadeghi, GH. 2014. Milk yield composition, dry matter intake and blood parameter of Holstein cow fed ensiled apple pomace co-ensild with broiler litter. Spanish J. Agri. Res. 12(2): 462-466.
    4. Denek, N., and Can, A. 2006. Feeding value of wet tomato pomace ensiled with wheat straw and wheat grain for Awassi sheep. Small Rumin. Res. 65: 260-265.
    5. Depeters, E.J., Fadel, J.G., and Arosemena, A. 1997. Digestion kinetics of neutral detergent fiber and chemical composition within some selected by- product feedstuffs. Anim. Feed Sci. Technol. 67: 127-140.
    6. Elinge, C.M., Muhammad, A., Atiku, F.A., Itodo, A.U., Peni, I.J., Sanni, O.M., and Mbongo, A.N. 2012. Premixate mineral and anti-nutrient composition of Pumpkin (Cucurbita pepo L.) seeds extract. J. plant. 2(5): 146-150.
    7. Fenton, T.W., and Fenton, M. 1979. An improvement procedure for determination of chromic oxide in feed and feces. Can. J. Anim. Sci. 59: 631-634.
    8. Gargouri, A., and Harmed, H. 2008. Total and different bulk cow milk somatic cell court and their relation with lipolysis. lives Sci. 113: 274-279
    9. Ghoreishi, S.F., Pirmohammadi, R., and Teimouri, A. 2007. Effect of ensiled apple pomace on milk yield, milk composition and dry matter intake of Holstein dairy cows. J. Anim. Vet. Adr. 6: 1074-1078.
    10. Grasser, L.A., Fadel, J.G., Garnett, I., and Depeters, E.J. 1995. Quantity and economic importance of nine selected by-products used in California dairy rations. J. Dairy Sci. 78: 962-971.
    11. Hashemi, A., and Razzaghzadeh, S. 2007. Investigation on the possibility of ensiling Cucurbita (Cucurbita pepo) residue and determination of best silage formula. J. Anim. Vet. Adva. 6(12): 1450-1452.
    12. Khalilvandi-Behroozyar, H., Rezayazdi, K., and Dehghan-Banadaky, M. 2012. Effects of Processing Methods on Sainfoin Digestibility, Degradability and Rumen and Blood Parameters of Holstein Dairy Cows. J. Anim. Sci. Res. 21: 89-103. 
    13.  Khorasani, GR., Okin, E.K., and Kennelly, J.J. 2001. Effect of forage source and amount of concentrate on rumen and intestinal digestion of nutrient in late location cows. J. Dairy Sci. 84: 1156-1165.
    14. Mannetje, L. 2000. Silage for animal feed. Biotech. Vol VIII.
    15. Mokhtarpour, A., Naserian, A., Vlizadeh, R., and Tahmasebi, A. 2012.The effect of silage products pistachio treated with polyetylenglycol and urea on phenolic compounds and gas production In vitro and performance Holstein dairy cows. Iranian. J. Studies. Anim. Sci. 1(4): 55-62. (In Persian).
    16. Muck, R.E. 1988. Factors influencing silage quality and implications for management. J. Dairy Sci. 71: 2992-3002
    17. Nkosi, B.D., Nkosi, R. 2010. Effects of whey and molasses as silage additives on potato hash silage quality and growth performance of lambs.  South African J. Anim. Sci. 40(3): 229-235.
    18. Prohens, J., and Nuez, F. 2008. Handbook of plant breeding. Vegetabels I: Asteraceae, Brassicaceae, Chenopodiaceae and Cucurbitaceae. Pp: 318-380.
    19. Pyvast, Gh. 2005. Vegetable Farming. Daneshpazir. Press. 487 p.(In Persian).
    20. Razzaghzadeh, S., Amini-Jabalkandi, J., and Hashemi, A. 2007. Effects of different levels of pumpkin (Cucurbita pepo) residue silage replacement with forage part of ration on male buffalo calves fattening performance. Res. J. Anim. Sci. 1(3): 95-96.
    21. Rim, J.S., Lee, S.R., Cho, Y.S., Kim, E.J., Kim, J.S., and Jong, K.Ha. 2008. Prediction of dry matter intake in lactating Holstein dairy cows offered high levels of concentrate. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 21: 677-684.
    22. Rook, J.A.F., and Balch, C.C. 1961. The effect of intraluminal infusion of acetate, propionic and butyric acid on the yield and composition of the milk of the cows. Br. J. Nut. 15: 361-369.
    23. Stoffel, C.M., Crump, P.M., and Armentano, L.E. 2015. Effect of dietary fatty acid supplement varying in fatty acid composition, on milk fat secretion in dairy cattle fed diet supplemented to less than 3% total fatty acid. J. Dairy Sci. 98: 431-442.
    24. Tahmasbi, R., and Dayani, O. 2015. Feeding mixed corn plant and different levels of tomato pomace silage and its effect on performance of Holstein cows. JRRR. 3(1): 71-84. (­In Persian­).
    25. Vahedi, E. 2013. In vitro determine of nutritive value of dried and ensiled pumpkin (cucurbita pepo) by product. Thesis of M.Sc. Bu-Ali-Sina University. (­In Persian­).
    26. Van Soest, P.J., Robertson, J.B., and Lewis, B.A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74: 3583-3592.
    27. Wang, C., Liu, Q., Yang, W.Z., Donga, Q., Yang, X.M., He, D.C., Zhang, P., Dong, K.H., and Huang, Y.X. 2009. Effects of selenium yeast on rumen fermentation lactation performance and feed digestibility in lactating dairy cows. Livestock Sci. 126: 239–244.
    28. Weiss, W.P., Frobose, D.L., and Koch, M.E. 1997. Wet tomato pomace ensiled with corn plants for dairy cows. J. Dairy Sci. 80: 2896-2900.
    29. Wilson, R.L., and Wilkin, R.J. 1972. An evaluation of laboratory ensiling techniques. J. Sci. Food Agric. 2: 377-385.
    30. Yuksel, O., Albayrak, S., Turk, M., and Balabanli, C. 2010. Utilization possibilities of carnation by-products as an alternative roughage source. Turkish J. 15(1): 65-69.