• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
پوربایرامیان, رقیه, پیرمحمدی, رسول, امینی, عبدالرحمان. (1394). اثر استفاده از سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره، تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در قوچ ماکویی. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3(1), 53-69.
رقیه پوربایرامیان; رسول پیرمحمدی; عبدالرحمان امینی. "اثر استفاده از سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره، تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در قوچ ماکویی". نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3, 1, 1394, 53-69.
پوربایرامیان, رقیه, پیرمحمدی, رسول, امینی, عبدالرحمان. (1394). 'اثر استفاده از سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره، تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در قوچ ماکویی', نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3(1), pp. 53-69.
پوربایرامیان, رقیه, پیرمحمدی, رسول, امینی, عبدالرحمان. اثر استفاده از سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره، تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در قوچ ماکویی. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1394; 3(1): 53-69.

اثر استفاده از سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره، تخمیر شکمبه‌ای و متابولیت‌های خونی در قوچ ماکویی

مقاله 4، دوره 3، شماره 1، بهار 1394، صفحه 53-69  XML اصل مقاله (796 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
رقیه پوربایرامیان1؛ رسول پیرمحمدی 2؛ عبدالرحمان امینی3
1دانش آموخته کارشناسی ارشد/دانشگاه ارومیه
2دانشیار گروه علوم دامی/ دانشگاه ارومیه
3دانشجوی دکترا/دانشگاه ارومیه
چکیده
هدف ازاین آزمایش تعیین اثر استفاده از پودر لیموترش در جیره قوچ ماکویی بر تخمیر شکمبه و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی جیره بود. در این پژوهش، از سه رأس قوچ ماکویی فیستوله‌گذاری شده (میانگین وزن بدن، 5 ± 55 کیلوگرم) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی چرخشی برای پنج دوره‌ی 17 روزه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (بدون افزودنی)، شاهد به همراه 30 میلی‌گرم در روز موننسین و یا 5، 10 و 15 گرم در روز پودر لیموترش بودند. بر اساس نتایج بدست آمده تفاوت معنی‌داری بین تیمارها در قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده‌اسیدی و پروتئین خام مشاهده نشد. اما قابلیت هضم الیاف نامحلول درشوینده‌ی خنثی در جیره‌های حاوی لیموترش نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح پودر لیموترش باعث کاهش غلظت استات، نیتروژن آمونیاکی و نسبت استات به پروپیونات شده، در مقابل غلظت پروپیونات را افزایش دادند. همچنین سطوح مختلف پودر لیموترش و موننسین غلظت مجموع اسیدهای چرب فرار (به استثناء سطح 15 گرم) را افزایش دادند (05/0P
کلیدواژه‌ها
اسیدهای چرب؛ مواد مغذی؛ فیستولا؛ pH مایع شکمبه
موضوعات
تغذیه دام
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,028
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 578
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.