• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
قنبری, فرزاد, قورچی, تقی, ابراهیمی, مریم, اربابی, سمانه. (1392). تعیین ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی سیر و میخک به روش گاز کروماتوگرافی و مقایسه فعالیت ضد‏میکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی‏بیوتیک. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1(4), 65-80.
فرزاد قنبری; تقی قورچی; مریم ابراهیمی; سمانه اربابی. "تعیین ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی سیر و میخک به روش گاز کروماتوگرافی و مقایسه فعالیت ضد‏میکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی‏بیوتیک". نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1, 4, 1392, 65-80.
قنبری, فرزاد, قورچی, تقی, ابراهیمی, مریم, اربابی, سمانه. (1392). 'تعیین ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی سیر و میخک به روش گاز کروماتوگرافی و مقایسه فعالیت ضد‏میکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی‏بیوتیک', نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1(4), pp. 65-80.
قنبری, فرزاد, قورچی, تقی, ابراهیمی, مریم, اربابی, سمانه. تعیین ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی سیر و میخک به روش گاز کروماتوگرافی و مقایسه فعالیت ضد‏میکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی‏بیوتیک. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 1392; 1(4): 65-80.

تعیین ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی سیر و میخک به روش گاز کروماتوگرافی و مقایسه فعالیت ضد‏میکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی‏بیوتیک

مقاله 5، دوره 1، شماره 4، زمستان 1392، صفحه 65-80  XML اصل مقاله (387 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
فرزاد قنبری 1؛ تقی قورچی2؛ مریم ابراهیمی3؛ سمانه اربابی4
1عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
2استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3دانشجوی دکتری صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4فارغ التحصیل دکتری تغذیه دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
این پژوهش به¬منظور تعیین ترکیبات شیمیایی موجود در روغن¬های اسانسی سیر و میخک و مقایسه فعالیت ضدمیکروبی آنها با نانوسیلور و آنتی¬بیوتیک¬های رایج در دامپزشکی انجام گرفت. گیاهان سیر و میخک پس از جمع¬آوری اسانس¬گیری شدند. ترکیب شیمیایی اسانس¬ها با استفاده از گاز کروماتوگرافی تعیین شد. دی¬آلیل دی¬سولفید و اوژنول به ترتیب بیشترین ترکیبات موجود در روغن¬های اسانسی سیر و میخک بودند. روغن¬های اسانسی سیر، میخک و نانو نقره در 5 سطح (5/0، 1، 2، 4 و 8 میکرولیتر)، و آنتی¬بیوتیک¬های رایج در دامپزشکی به دیسک¬های کاغذی استریل تزریق شدند. دیسک¬ها بر روی محیط مولر هینتون آگار کشت شده با مایع شکمبه، قرار داده شدند. بعد از 24 ساعت، قطر هاله عدم رشد با ریزسنج اندازه-گیری شد. قطر هاله عدم رشد تیمارهای مختلف اختلاف معنی¬داری با یکدیگر داشتند (05/0>P). ترکیب نئومایسین+ اکسی تتراسایکلین و اکسی تتراسایکلین به¬ترتیب با هاله عدم رشدی برابر با 033/38 و 02/25 میلی¬متر دارای بیشترین خاصیت ضد میکروبی بودند (05/0>P). هاله عدم رشد حاصل از نانو نقره و روغن اسانسی میخک با غلظت 8 میکرولیتر به¬صورت معنی-داری بزرگتر از هاله عدم رشد آنتی¬بیوتیک نئومایسین بود (05/0>P). اثر ضدمیکروبی نانو نقره تنها در غلظت¬های 5/0 و 8 میکرولیتر به¬صورت معنی¬داری از روغن اسانسی میخک بیشتر بود (05/0>P).
کلیدواژه‌ها
فعالیت ضد میکروبی؛ روغن اسانسی؛ سیر؛ میخک؛ نانوسیلور
موضوعات
تغذیه دام؛ فیزیولوژی دام
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 2,660
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,409
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.